Prezidentūra: naudoti rusiškas vakcinas būtų rizikinga

Vengrijai antradienį sulaukus pirmosios rusiškos vakcinos nuo COVID-19 „Sputnik V“ siuntos, Lietuvos Prezidentūra sako, kad Rusijoje pagaminti, tačiau Europos vaistų agentūros nepatvirtinti skiepai gali kelti pavojų žmonių sveikatai.

„Mums autoritetas yra Europos vaistų agentūra, kuri autorizuoja arba neautorizuoja tam tikras vakcinas. Kol kas Europos vaistų agentūra nėra niekaip autorizavusi „Sputnik“ vakcinos – kaip, beje, ir Kinijos vakcinos. Tad kol jos nėra autorizuotos, žinoma, kad jas naudoti būtų rizikinga žmonių sveikatai“ – LRT radijui sakė prezidento Gitano Nausėdos vyriausioji patarėja Asta Skaisgirytė.

Tad kol jos nėra autorizuotos, žinoma, kad jas naudoti būtų rizikinga žmonių sveikatai.

Pasak jos, tai, kad rusiškos vakcinos įsigijo Vengrija, ko gero, lėmė politinės priežastys.

„Galbūt tai buvo politinis Vengrijos sprendimas kažkiek nupirkti rusiškų vakcinų. Galėjo taip būti. Tačiau Vengrijos pavyzdys nėra tas, kuriuo sektų Lietuva“, – teigė prezidento vyriausioji patarėja.

Kaip skelbta, Vengrija šią savaitę gavo 40 tūkst. „Sputnik V“ vakcinos dozių.

Šalis sausio 21 dieną tapo pirmąja Europos Sąjungos (ES) nare, suteikusia sąlyginį leidimą skiepyti šiuo preparatu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

www

www portretas
Lieka laukti Lietuviskos vakcinos.

Kazys suvalkietis

Kazys suvalkietis portretas
Aš seku Rusijos portalų įvykius ir iš jų žinau, kas rusų vakcina labai panaši į vakarietiškas, tik kol kas neįregistruota ES, paraiška tam paduota. Bet bėda ta, kad jos gaminama nepakankamai ir patiems rusams paskiepyti jos trūksta. Pav. Peterburge iki šiol paskiepyta apie 60 tūkst. gyventojų, tai yra tiek pat, kiek Lietuvoje, nors šiame mieste gyventojų dvigubai daugiau. Trūksta jiems vakcinos Sputnik V

Nausėdai rūpi kuo greičiau ir kuo daugiau kad pasiskiepytu

Nausėdai rūpi kuo greičiau ir kuo daugiau kad pasiskiepytu portretas
Tai tegu pats su boba ir skiepijasi, tegu parodo pavyzdį , bet pats bijo skiepų. O LT piliečius skubina paskiepyti iki vasaros pradžios. Man tai daugiau priimtinesnė rusiška vakcina, o ne ES. Su rusiška vakcina tikrai pasiskiepyčiau, nes žinau kad ne šudas, rusai daug geresni mokslininkai.
VISI KOMENTARAI 61

Galerijos

Daugiau straipsnių