Pereiti į pagrindinį turinį

Prezidentūra – oficialus A.Valinsko tikslas

2009-02-23 09:00
Prezidentūra – oficialus A.Valinsko tikslas
Prezidentūra – oficialus A.Valinsko tikslas / Gedimino Bartuškos nuotr. Reitingai: kol kas A.Valinskas negali pasigirti dideliu populiarumu.

Rikiuojasi kandidatai į prezidentus. Valdančioji Tautos prisikėlimo partija (TPP) kandidatu į Lietuvos vadovus vakar iškėlė savo lyderį Seimo pirmininką Arūną Valinską.

Už tai, kad A.Valinskas taptų partijos kandidatu prezidento rinkimuose, balsavo 249 TPP suvažiavimo dalyvių, prieš buvo 3, susilaikė 109 nariai. Kitų galimų kandidatų į prezidentus nebuvo pasiūlyta.

Partijos nariai sakė, kad tai gabus, suprantantis humorą žmogus.

Per sekmadienio suvažiavimą nuskambėjo ir abejonių, ar verta partijai savarankiškai dalyvauti valstybės vadovo rinkimuose. Vienas dalyvis tvirtino, kad tai skubotas žingsnis ir sakė, jog norint laimėti prezidento rinkimus, reikia užsitarnauti autoritetą visuomenėje. Tačiau niekas jo per daug nenorėjo klausyti.

Pats A.Valinskas dar penktadienį pareiškė apie savo planus tapti Lietuvos prezidentu, o vakar negailėjo gražių pažadų.

"Noriu kaip pilietis dalyvauti kuriant valstybę, kurioje gyventų mano vaikai, mano anūkai, o ne stebėti iš šono, kaip ji kuriama", – per spaudos konferenciją apsisprendimo motyvus dėstė A.Valinskas.

Jis sakė, kad sprendimas kandidatuoti į valstybės vadovo postą jo galvoje buvęs seniai: "Vidinis sprendimas brendo, kai atėjau į šį pasaulį, į savo vienintelį gyvenimą."

Seimo pirmininkas užtikrino, kad būdamas kandidatu jis nesinaudos tarnybine padėtimi, nors nežadėjo tuo laiku eiti atostogų. Rinkimų kampaniją A.Valinskas sakė ketinąs finansuoti lėšomis, kurias Vyriausioji rinkimų komisija TPP skirs kaip valstybės dotaciją už Seimo rinkimų rezultatus.

Vasario 5–8 d. surengta visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centro "Vilmorus" apklausa parodė, kad tik 2,8 proc. apklaustųjų A.Valinską nurodė kaip geriausiai piliečių interesams atstovaujantį politiką.

Į prezidento rinkimų įkarštį įsitraukė ir opozicinė Lietuvos socialdemokratų partija. Jos lyderis Gediminas Kirkilas pranešė, kad partija kels savo kandidatą, o ne rems kokį kitą prezidento posto siekiantį asmenį.

Šiuo metu Socialdemokratų partijos skyriai yra iškėlę penkis kandidatus į partijos lyderius: Algirdą Butkevičių, Zigmantą Balčytį, Gediminą Kirkilą, Juozą Oleką ir Vytenį Andriukaitį. Tačiau varžytis dėl prezidento posto apsispręsti gali ir partijos garbės pirmininkas Algirdas Brazauskas


Aktyvistų raginimas

Aktyvistai pradėjo parašų rinkimo akciją, kuria ragina eurokomisarę Dalią Grybauskaitę dalyvauti prezidento rinkimuose. Jie siūlo išreikšti paramą eurokomisarei socialiniame tinkle facebook.com ir specialiai sukurtoje svetainėje uzgrybauskaite.lt. Teigiama, kad ši iniciatyva su pačia eurokomisare derinta nebuvo ir D.Grybauskaitė paramos neprašė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų