Prezidentūra skelbia naują atranką į Apeliacinio teismo pirmininkus

Nesulaukus nė vieno pretendento Prezidentūra skelbia naują atranką į Lietuvos apeliacinio teismo pirmininko poziciją.

Pirmąją atranką Prezidentūra buvo paskelbusi kovo 22 dieną, tačiau, kaip BNS informavo Nacionalinė teismų administracija (NTA), iki balandžio 15 dienos joje noro dalyvauti neišreiškė nė vienas teisėjas.

Šįkart atrankoje norinčių dalyvauti teisėjų sąrašą tikimasi sudaryti iki gegužės 7 dienos.

Paskutiniojo Apeliacinio teismo pirmininko Algimanto Valantino penkerių metų kadencija baigėsi balandžio viduryje, jis liko dirbti teisėju, o teismo pirmininko pareigas laikinai eina Civilinių bylų skyriaus pirmininkas Marius Bajoras.

Pats A. Valantinas, kaip anksčiau pranešė NTA, kitoje atrankoje buvo pasirinktas kaip vienas iš trijų geriausių kandidatų į Lietuvos Aukščiausiojo Teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjo pareigas.

Pagal pernai pavasarį prezidento Gitano Nausėdos pasirašytą Teisėjų atrankos skelbimo ir organizavimo tvarkos aprašą, atrankoje dalyvaujančius kandidatus vertins Pretendentų į teisėjus atrankos komisija, kuri atrinktus, jos nuomone, tinkamiausius pretendentus rekomenduos šalies vadovui.

Teisėjų atrankos komisijos išvados yra rekomendacinio pobūdžio ir nesaisto šalies vadovo.

Apeliacinio teismo pirmininką iš paskirtų šio teismo teisėjų Seimo pritarimu skiria prezidentas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tik

tik portretas
nejuokinkit kokia dar /atranka/ kai viskas jau zinoma savos hebros geriau susirupinkit kolegu /darbu/ jurbarko bandito byloje kuria isplove nuo mediku iki prokteismo......
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių