Prezidentūroje giedant himną operos solistas pavėlavo įžengti į salę, G. Nausėda supainiojo žodžius

  • Teksto dydis:

Valstybės atkūrimo dieną Prezidentūroje įvykusi Valstybės apdovanojimų įteikimo ceremonija prasidėjo su nesklandumais giedant himną.

Kaip matyti LRT „Youtube“ paskyroje transliuotoje vaizdo medžiagoje, ceremonijos vedėjas Marijus Žiedas, nesulaukęs himną turėjusio giedoti operos solisto Kosto Smorigino, ėmėsi iniciatyvos ir pats pradėjo giedoti Tautinę giesmę.

Iškart po to prasivėrė salės durys, įžengė solistas K. Smoriginas ir tęsė himno giedojimą.

Baigus giedoti K. Smoriginui, ceremonijos vedėjas M. Žiedas pasisakyti pakvietė prezidentą G. Nausėdą. „Gerbiamieji, kadangi nepavyko teisingai sugiedoti Tautinės giesmės, paprašyčiau tai padaryti dar kartą“, – prie tribūnos žengęs sakė G. Nausėda.

Tačiau ir čia neapsieita be klaidų. Prezidentas giedodamas himno stulpelį „Tegul Tavo vaikai eina vien takais dorybės, tegul dirba tavo naudai ir žmonių gėrybei“ supainiojo žodžius.

G. Nausėda vietoje „tegul dirba tavo naudai“ giedojo „tegul dirba savo naudai“.

Po renginio K. Smoriginas situaciją pakomentavo socialinio tinklo paskyroje.

„Sveikinu visus su Vasario 16-ąja – Lietuvos valstybės atkūrimo diena! Šią iškilmingą dieną buvau pakviestas sugiedoti Tautišką giesmę Lietuvos Respublikos prezidentūroje. Deja, dėl renginio organizatorių kaltės nebuvau pakviestas į sceną prasidėjus giedojimui, kurį pradėjo pats prezidentas, to pasekoje išbėgau visiškam strese ir nebesupratau kuris stulpelis giedamas. Visų labai atsiprašau už nepavykusį pasirodymą. Labai apmaudu, kad Lietuvos respublikos prezidentas nesusigaudęs situacijoje paprašė sugiedoti Tautišką giesmę iš naujo, bet jau be manęs“, – feisbuke rašė operos solistas.

Dėl susiklosčiusios situacijos portalo kauno.diena.lt žurnalistai kreipėsi į Prezidentūrą. Paprašyta pakomentuoti, ar iš tiesų K. Smoriginas nebuvo pakviestas laiku dėl organizatorių kaltės ir kodėl G. Nausėda, paprašęs susirinkusiųjų himną sugiedoti dar kartą, to padaryti nepakvietė operos solisto?

Taip pat, kaip girdėti vaizdo įraše, G. Nausėda sumaišė himno žodžius ir vietoje tegul „dirba tavo naudai“, giedojo „tegul dirba savo naudai. Klausta, kokia prezidento pozicija dėl žodžių supainiojimo?

Portalo žurnalistai sulaukė trumpo G. Nausėdos patarėjo Tomo Beržinsko atsakymo: „Apgailestaujame, jog dėl techninės transliacijos režisierių klaidos operos solistas Kostas Smoriginas laiku nebuvo informuotas apie himno giedojimo pradžią“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nausėda

Nausėda  portretas
Yra atviras savo filosofijai. Smagus ir laiku pateiktas prisipažinimas bus tinkamai įvertintas liaudies. Kita vertus ir taip visi žino kas yra kas.

bravo

bravo portretas
nustabu

As

As portretas
DAR TOKIOS GEDOS NEBUVO.VISISKAI VISI DEJO SKERSA
VISI KOMENTARAI 84

Galerijos

Daugiau straipsnių