Pereiti į pagrindinį turinį

Prezidentūroje – nerimo dienos

2009-06-19 08:10
Lemtis: D.Grybauskaitė jau susipažįsta su prezidentūros darbuotojais ir sprendžia jų likimą.
Lemtis: D.Grybauskaitė jau susipažįsta su prezidentūros darbuotojais ir sprendžia jų likimą. / Andriaus Ufarto (BFL) nuotr.

Prezidento kanceliarijoje – panika. Daugelis darbuotojų baiminasi netekti darbo, nes liepos viduryje prisiekus ir pradėjus dirbti prezidentei Daliai Grybauskaitei, kanceliarijoje bus imtasi reformų.

D.Grybauskaitė šiomis dienomis nemažai laiko praleidžia Prezidento kanceliarijoje, kur jai ir jos komandai skirtos kelios patalpos. "Turime čia tokį nedidelį biurą, kur išrinktoji prezidentė jau dirba, ruošdamasi inauguracijai ir pirmiesiems darbams po jos", – sakė D.Grybauskaitės atstovas spaudai Linas Balsys.

Vakar išrinktoji prezidentė vaikščiojo po kanceliarijos darbuotojų kabinetus, kalbino klerkus. Tokiais pokalbiais išrinktoji šalies vadovė ruošia dirvą artėjančioms permainoms Prezidento kanceliarijoje.

"Šiomis dienomis ji kasdien arba turi susitikimų savo kabinete, arba vaikšto po kanceliariją, susipažįsta su ja. Iš paskos nevaikštau, todėl negaliu pasakyti, ją kanceliarijos darbuotojai pasitinka su šypsenomis ar su ašaromis akyse. Nežinau, apie ką tuose susitikimuose kalbama. Turbūt natūralu, kad kalbama apie būsimą darbą", – tvirtino L.Balsys.

Dienraščio žiniomis, po D.Grybauskaitės inauguracijos kanceliarijoje bus pradėta nemenka reorganizacija, įspėjimus apie galimą atleidimą iš darbo gaus dešimtys kanceliarijos tarnautojų. Per artimiausius keletą mėnesių D.Grybauskaitės komanda turėtų apsispręsti dėl kai kurių kanceliarijos departamentų panaikinimo, sujungimo, galbūt ir dėl naujų padalinių steigimo.

Vasaros pabaigoje arba rudenį turėtų paaiškėti, kurie iš dabartinių kanceliarijos darbuotojų išsaugos savo kėdes.

Dienraščio žiniomis, dėl savo darbo vietos saugumo nejuokais nuogąstauja ir kanceliarijos vadovas Giedrius Krasauskas, nes naujas kancleris jo vietą gali užimti netrukus po D.Grybauskaitės inauguracijos.

L.Balsys nepaneigė, kad Prezidento kanceliarijos laukia tam tikros pertvarkos, tačiau kokios jos – nedetalizavo. "Dabar ne šis klausimas esminis. Dabar svarbesni kiek artimesni darbai: inauguracija, Vyriausybės įgaliojimų grąžinimas ir kai kurie kiti", – sakė atstovas spaudai ir leido suprasti, kad reformų kanceliarijoje turėtų būti imtasi kiek vėliau šiais metais.

Šiuo metu Prezidento kanceliarijoje dirba beveik trys dešimtys politinio pasitikėjimo pareigūnų, kurie tikrai neteks darbo Valdui Adamkui baigus kadenciją valstybės vadovo poste. Dar kanceliarijoje yra apie keturias dešimtis valstybės tarnautojų ir darbuotojų, dirbančių pagal sutartis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų