Pereiti į pagrindinį turinį

Prie Margio ežero – politikų akistata

2008-03-07 09:00

Artėjant Seimo rinkimams konservatorius Kazys Starkevičius surengė parodomąją išvyką į Trakų rajoną, kad parodytų, kaip blogai tvarkosi politiniai oponentai, tačiau pats tapo kritikos taikiniu.

Artėjant Seimo rinkimams konservatorius Kazys Starkevičius surengė parodomąją išvyką į Trakų rajoną, kad parodytų, kaip blogai tvarkosi politiniai oponentai, tačiau pats tapo kritikos taikiniu.

Pirmąja stotele K.Starkevičius pasirinko vienintelį privažiavimą prie Margio ežero. Tiesa, aplinkinių vilų savininkai vienintelį keliuką pavertė nepravažiuojamu.
„Nacionaliniame parke nežinomi asmenys pradėjo naikinti visus privažiavimus ir kitus keliukus. Šis kelias pradėtas tverti prieš pusantro mėnesio. Nusprendžiau padaryti eksperimentą ir nustatyti, kokį rūpestį ir susidomėjimą tai kelia Trakų istorinio nacionalinio parko direkcijai, aplinkosaugininkams bei Trakų rajono savivaldybei“, – besdamas pirštu į trijų metrų gylio duobę keliuke pasakojo parlamentaras. Deja, politikas net pusantro mėnesio nedrįso kreiptis į jokias atsakingas institucijas.
Minėtu keliuku, kuris dabar tapo nepravažiuojamas, galima privažiuoti ir prie buvusio premjero žmonos Kristinos Brazauskienės ar buvusio teisingumo ministro advokato Vytauto Markevičiaus sodybų.

Tvoros tęsiasi kilometrus

„Esu paruošęs raštus ir kreipimusis naujajam aplinkos ministrui Artūrui Paulauskui, kuris turi šiokios tokios tvorų griovimo patirties“, – šypsojosi K.Starkevičius.
Paprastam žmogui išties sunku pasiekti Margio ežero pakrantę, nes tvoros tęsiasi kilometrus. „Pagal galiojančius įstatymus nacionaliniame parke prie vandens telkinių tvora negali būti arčiau nei 40 metrų, tačiau čia aiškiai pažeidžiami įstatymai, o niekas tvarkos imtis nežada“, – pasakojo Seimo narys.
Beveik dviejų dešimčių sodybų aplink Margio ežerą savininkai savo valdas užtvėrę aklinai.

Laukuose – politinė dvikova

K.Starkevičiaus surengtą ekskursiją po Margio ežero apylinkes sutrikdė kyšininkavimu įtariamo Trakų rajono mero socialliberalo Vytauto Petkevičiaus šalininkai. Jie užsipuolė konservatorių rėkdami, kad šis nežino įstatymų.
„Natūralu, kad sodybų šeimininkams juodai atsibodo poilsiautojų keliamas šurmulys, o į pakrantes apskritai negalima važiuoti automobiliu“, – aiškino agresyviai nusiteikę Naujosios sąjungos atstovai.
Trakų valdžios gynėjai netruko atskleisti ir kitų reikšmingų faktų. Tiesa, gal ne vietoje ir ne laiku nuklydo šiek tiek į „Lietuvos vakarus“.
„Ponas Starkevičiau, grįžkite į Kauną ir ten tvarkykite nebaigtus darbus. Aš esu Jūsų rinkėjas iš Pramonės (Kaune, Pramonės apygardoje, K.Starkevičius išrinktas Seimo nariu – red. past.)“, – pasipiktinęs rėkė socialliberalas Albinas Anužis.
Jis su dar keturiais kolegomis žurnalistams dalijo knygeles „Politinės žmogžudystės pėdsakais. Kas nužudė Jurą Abromavičių“.
„Šituo turėtų labiau domėtis žurnalistai, o ne prieš rinkimus blusinėtis po teisėtas žmonių valdas. Čia parašyta, kad konservatoriai nužudė Abromavičių“, – atkakliai kartojo A.Anužis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų