Pereiti į pagrindinį turinį

Prie vairo sugautas neblaivus A.Vidžiūnas bausmės nesulauks

2009-06-29 20:05
Prie vairo sugautas neblaivus A.Vidžiūnas bausmės nesulauks
Prie vairo sugautas neblaivus A.Vidžiūnas bausmės nesulauks / Andriaus Ufarto (BFL) nuotr.

Seimo narys konservatorius Arvydas Vidžiūnas gegužės 20 dieną policijos sugautas vairavęs neblaivus nesulauks bausmės. Taip antradienį nusprendė Vilniaus 1-asis apylinkės teismas.

Teismas tokį sprendimą grindė tuo, kad nustatant girtumą buvo padaryti pažeidimai, todėl negalima nuspręsti ar buvo objektyvūs alkotesterio parodymai.

Portalas primena, kad Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) atstovui A.Vidžiūnui buvo surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas.

Tąkart alkotesterio duomenys parodė, jog Seimo narys pripūtė 0,83 promilės. Tačiau alkotesterio „Drager“ duomenys teismo neįtikino, mat pagal prietaiso instrukcijoje numatytus reikalavimus, o alkoholio pavartojimo būtina palaukti 15 min. Esą kitaip gali būti iškraipomi duomenys. Kaip tik tiek laiko, anot liudininkų, ir praėjo nuo Seimo nario antros vyno taurės išgėrimo iki policijos sulaikymo.

Pats A.Vidžiūnas viešai pripažino kaltę ir teigė apgailestaujantis, sukėlęs rūpesčių savo artimiesiems, ir nuvylęs bendražygius.

„Šį faktą man dar ir šiandien sunku žmogiškai pripažinti, kad pora taurių vyno, tokios kompleksijos žmogui kaip aš, gali turėti tokių negerų padarinių", - apmaudo neslėpė Seimo narys. - Tai didelė pamoka man, kad niekada negali pasikliauti tik gera savijauta. Nuo dabar mano gyvenimo taisyklė bus paprasta: pakėlei taurę - nesėsk už vairo", - gailėjosi A.Vydžiūnas.

Teismo nutarimas per 10 dienų dar gali būti skundžiamas Lietuvos Vyriausiajam administraciniam teismui.

Portalas primena, kad šią savaitę Lietuvos gegužės pabaigoje Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) ėmėsi formuoti naują praktiką, kai apie žmonių girtumą sprendžiama ne pagal nustatytas promiles, o pagal tai, kaip jo elgesį apibūdino jį apžiūrėjęs medikas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų