Prieš planuojant keliones į užsienį, premjeras siūlo įvertinti rizikas

Prieš planuojant keliones į užsienio valstybes, premjeras Saulius Skvernelis ragina įvertinti galimas rizikas.

„Priimant sprendimą pirkti tokias keliones, tiek ir organizuoti jas, reikia įvertinti visas rizikas, o rizikų yra daug“, – trečiadienį per spaudos konferenciją Vyriausybėje sakė S. Skvernelis.

Anot premjero, užsienio šalyse sparčiai augant naujų koronaviruso atvejų skaičiui, gali būti taip, kad grįžusiesiems iš kelionės bus privaloma saviizoliacija, nors išvykstant toks reikalavimas dar nebuvo taikomas.

„Galiausiai gali būti rizika, kad neįvyks skrydžiai“, – kalbėjo jis.

Priimant sprendimą pirkti tokias keliones, tiek ir organizuoti jas, reikia įvertinti visas rizikas, o rizikų yra daug.

Pasak premjero, situacija „dramatiškai blogėja“ ne tik Rumunijoje ir Bulgarijoje, kur pastaruoju metu fiksuojama po kelis šimtus naujų koronaviruso atvejų kasdien, bet ir Kroatijoje, kur praėjusią parą nustatyta daugiau nei 50 koronaviruso atvejų.

Kaip teigia S. Skvernelis, atvykusieji iš tų šalių, kur pastebima antra koronaviruso banga, o Lietuvoje dar nėra iš tų valstybių grįžusiems įvestas reikalavimas saviizoliuotis, turėtų jausti atsakomybę ir tą padaryti savanoriškai.

Anot jo, būtent „įvežtiniai atvejai ir žmonių elgesys“ Lietuvoje kelia daugiausiai nerimo.

„Kai jie grįžta iš užsienio ir pradeda nuo bažnyčios, šeimos renginių, ligonių lankymo, masinių renginių... Žmonės, dabar turėdami informaciją ir grįždami iš tų šalių, kur jau yra antra banga prasidėjus, turėtų jausti tam tikrą atsakomybę. (...) Jei tai (savanoriška saviizoliacija – BNS) neįmanoma, tuomet bandyti registruotis ir atlikti testą“, – kalbėjo premjeras.

Per praėjusią Lietuvoje nustatyta dešimt naujų koronaviruso atvejų – daugiausiai nuo birželio 11 dienos.

Trečiadienio duomenimis, koronavirusu iš viso užsikrėtė 1854 žmonės, tebeserga 212 asmenų, 1552 – pasveiko.

Nuo COVID-19 mirė 79 užsikrėtusieji, dar 11 mirė dėl kitų priežasčių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių