Pereiti į pagrindinį turinį

Probrėkšmio nebus – lietus trauktis nežada

2016-08-06 09:09

Protarpiais beveik visoje Lietuvoje palyti turi ir šeštadienį, ir sekmadienį, ir pirmadienį, LRT radijui sakė sinoptikė Margarita Kirliauskaitė. Tiesa, pirmadienį lietus turėtų būti ne toks gausus ir dažnas.

Pixabay nuotr.

Šeštadienį beveik visoje šalyje apsilankys trumpi lietūs. Intensyviau palis pietiniuose ir rytiniuose rajonuose. Kai kur griaudės perkūnija, didesnė jos tikimybė – šalies rytuose.  Perkūnijos metu vėjas gali sustiprėti iki 15–17 m/s. Aukščiausia temperatūra svyruos tarp 19–24 laipsnių.

Sekmadienį taip pat prireiks skėčių – protarpiais palis daugelyje vietovių. Rytiniuose šalies rajonuose lietūs bus įkyresni. Naktį pietvakarių, vakarų vėjas bus nestiptus, bet dieną sustiprės iki 6–11 m/s greičio“, – prognozavo sinoptikė.

Temperatūra sekmadienio naktį svyruos tarp 12–17 laipsnių. Debesuotą ir lietingą sekmadienio dieną temperatūra sunkiai kils ir pasieks 17–22 laipsnius.

Pirmadienis numatomas sausesnis: lietūs bus trumpesni ir ne itin gausūs. Didesnė jų tikimybė bus pajūryje ir šiauriniuose rajonuose.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų