Profesinėse mokyklose liko neužimta beveik 2,5 tūkst. nemokamų vietų

Rugsėjo 12-spalio 1 dienomis vyksta papildomas priėmimas į profesinio mokymo įstaigas. Jame dalyvausiantys asmenys galės pretenduoti į 2 421 laisvą valstybės finansuojamą vietą, praneša Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

Daugiausia laisvų vietų po pagrindinio priėmimo liko gamybos ir perdirbimo, architektūros ir statybos, verslo ir administravimo srityse.

Į profesinio mokymo įstaigas per bendrąjį pagrindinį priėmimą šiemet priimta daugiau mokinių: 2019 m. – 17 965, 2018 m. – 17 157. Daugiausia sutarčių sudaryta inžinerijos ir inžinerinių profesijų (4 227), paslaugų asmenims (3 472) ir architektūros ir statybos (2 111) srityse.

Tarp stojančiųjų populiariausios automobilių mechaniko, apdailininko, slaugytojo padėjėjo, paramediko, socialinio darbuotojo padėjėjo, kirpėjo, kosmetiko, masažuotojo specialybės.

Daugiausia stojančiųjų pasirinko mokytis amato Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centre (1 570), Šiaulių profesinio rengimo centre (908), Kauno statybos ir paslaugų mokymo centre (901), Marijampolės profesinio rengimo centre (796), Kauno technikos profesinio mokymo centre (780), Alytaus profesinio rengimo centre (695).

Į profesinio mokymo įstaigas gali stoti įgijusieji pagrindinį (po 10 klasės), vidurinį išsilavinimą (po 12 klasės), taip pat neturintieji pagrindinio išsilavinimo (po 9 klasės) – jį galima įgyti lygiagrečiai su profesija. Profesinių mokyklų moksleiviams mokamos stipendijos.

Šiuo metu Lietuvoje veikia 60 profesinio mokymo įstaigų. Jose amato mokosi apie 33 tūkst. mokinių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AnI

AnI portretas
O nesimoke tampa bambaliniais ir dejuoja,kad mazos pasalpos,mazai uzdirba.Isigyk profeija ir tobulek.Uzdarbis neateina veltui.

...,mokslus reikia PRADETI PROFKEJE...,

...,mokslus reikia PRADETI PROFKEJE..., portretas
turedamas AMATA po TO gali siekti ir DAUGIAU...,jaunysteje AS!!! taip ir paDARIAU...,nesiGAILIU... TASKAS
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių