Pereiti į pagrindinį turinį

Prognozė: kalendorinio pavasario pradžioje vyraus žvarbūs orai

2013-02-25 16:06
Prognozė: kalendorinio pavasario pradžioje vyraus žvarbūs orai
Prognozė: kalendorinio pavasario pradžioje vyraus žvarbūs orai / Shutterstock nuotr.

Nors ateinantį penktadienį prasideda kalendorinis pavasaris, sinoptikas Vytautas Sakalauskas sako, kad orai į kalendorių nežiūri, ir prognozuoja, kad šiluma antroje savaitės pusėje iš Lietuvos trauksis.

Pasak V. Sakalausko, pirmadienį krituliai Lietuvoje nepasirodys, o po truputėlį kylantis atmosferos slėgis mėgins sklaidyti debesis, tad daugės pragiedrulių, pūs vidutinio stiprumo rytų, pietryčių vėjas 5–10 m/s greičiu, bent jau pirmoje dienos pusėje, o vėliau vėjas aprims.

„Įdienojus temperatūra pasieks teigiamas reikšmes, bus 0–4 laipsniai šilumos, tik kai kur, daugiausiai įšalusiuose miškuose, išliks 1–2 laipsniai šalčio“, – prognozuoja sinoptikas.

Antradienį virš Lietuvos ir toliau bus pakibęs aukšto atmosferos slėgio sūkurys, tad kritulių nepamatysime, nebent naktį ar rytą vietomis tvyros rūkas.

„Vėjas silpnas, tačiau naktį nešilta – 4–9, o šiauriniuose ir šiaurės rytiniuose rajonuose kai kur iki 13–14 laipsnių šalčio. Tačiau dieną orai bus ramūs, retkarčiais pašvies ir saulė. Tad ir vėl sugrįš 0–4 laipsnių šiluma“, – LRT radijui sakė V. Sakalauskas.

Trečiadienį, anot sinoptiko, krituliai irgi mažai tikėtini, naktį jau šilčiau – 2–7 laipsniai šalčio, tik vietomis gali atšalti iki 10 laipsnių šalčio. „Prie jūros, žinoma, šilčiau. O dieną 2–4 laipsniai šilumos, gal kur nors sušils ir iki 5 laipsnių“.

V. Sakalausko teigimu, antroje savaitės pusėje ir savaitgalį orus užvaldys Atlanto ciklonas, tad jau bus vėjuota, drėgna, dažnai ir įkyriai kris krituliai, o šiluma po truputį pradės trauktis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų