Prokuratūra atsiprašo, kad žinią apie Panevežio merą paskelbė vėlai

Generalinė prokuratūra atsiprašė, kad žinią apie nutrauktą tyrimą Panevėžio mero Ryčio Mykolo Račkausko atžvilgiu paskelbė jau pasibaigus darbo dienai, ir žada imtis priemonių, kad tokia situacija nepasikartotų.

Taip prokuratūros atstovė Elena Martinonienė komentavo situaciją, kai pranešimas apie rezonansinio tyrimo nutraukimą buvo išplatintas pirmadienio vakarą.

„Sutikdami, kad vėlyvas informacijos išplatinimas nėra tinkama praktika, aptarėme tai su prokuratūros vadovais. Numatėme būtinybę koreguoti tam tikras vidines procedūras, kurios leistų išvengti tokių situacijų ateityje“, – BNS atsiųstame komentare teigė E. Martinonienė.

„Suprantame žiniasklaidos darbo ypatumus ir tai, kad vėlesniu metu išplatinta informacija, ypatingai ta, kuri nėra susijusi su ką tik įvykusiu įvykiu, sukelia pagrįstą nepasitenkinimą, dėl ko atsiprašome“, – rašoma atsakyme.

Suprantame žiniasklaidos darbo ypatumus ir tai, kad vėlesniu metu išplatinta informacija, ypatingai ta, kuri nėra susijusi su ką tik įvykusiu įvykiu, sukelia pagrįstą nepasitenkinimą.

Jame taip pat teigiama, kad pranešimą apie nutrauktą tyrimą buvo nuspręsta skelbti nedelsiant po parengimo, įvertinus tai, kad nepavyks pranešimo išplatinti kitą dieną.

Generalinė prokuratūra pirmadienio vakarą pranešė, kad tyrimas R. M. Račkausko atžvilgiu dėl galimo piktnaudžiavimo yra nutraukiamas, įvertinus Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) byloje surinktus duomenis.

STT teigimu, iš šio didelės apimties ikiteisminio tyrimo anksčiau atskirtos dvi baudžiamosios bylos, kurios nagrinėjamos pirmos instancijos teismuose – dabartinis Panevėžio miesto meras yra teisiamasis. Be to, dėl R. M. Račkausko veiksmų dar atliekamas kitas ikiteisminis tyrimas – jis yra įtariamasis.

Pranešimą spaudai apie tyrimo nutraukimą prokuratūra išplatino jau pasibaigus darbo dienai – 17 val. 52 min.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taigi

Taigi portretas
P.R . JUKNEVIČIENĖS DARBAS.

Anonimui Pydarui

Anonimui Pydarui portretas
Žaidimas tęsiasi
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių