Prokuroras įspėjo Alytaus savivaldybę dėl planų leisti senamiestyje statyti daugiaaukščius

  • Teksto dydis:

Planai keisti Alytaus bendrąjį planą ir miesto centre leisti statyti penkiaaukščius pastatus kelia pagrįstas abejones, teigia sprendimą taikyti viešojo intereso gynimo priemones priėmęs prokuroras.

Kaip penktadienį pranešė Kauno apygardos prokuratūra, jos Viešojo intereso gynimo skyriaus prokuroras savo iniciatyva pradėjo tyrimą ir priėmė nutarimą įspėti Alytaus miesto savivaldybę nedaryti teisės aktų pažeidimų Alytaus miesto bendrojo plano sprendinių rengimo ir įgyvendinimo etape.

Savivaldybė įspėta rengiant, derinant ir tvirtinant teritorijos, statinių ir infrastruktūros projektus, išduodant statybos leidimus, įteisinant statinius ir kitus objektus griežtai laikytis teisės aktų reikalavimų ir imtis visų įmanomų priemonių visuomenės interesų užtikrinimui.

Tyrimas pradėtas po to, kai žiniasklaidoje paskelbta, kad savivaldybė galimai neteisėtai siūlo pakeisti Alytaus miesto bendrąjį planą, didinant leidžiamą statinių aukštingumą senajame Alytaus bulvarinių gatvių kvartale tarp Birutės-Margio ir Pulko gatvių. Publikacijoje buvo kvestionuojamas tokio aukštingumo minėtoje teritorijoje keitimo teisėtumas.

Atlikus patikrinimą, nustatyta, kad svarstomi bendrojo plano sprendiniai gali būti priimti ateityje pažeidžiant kai kuriuos teisės aktų reikalavimus. Atmetant gyventojų pasiūlymus ir neteikiant motyvuotų atsakymų į juos, galimai bus pažeidžiamas vietos savivaldos principas – privalomas derinimas su visuomene, teigia prokuratūra.

Be to, planuojant teritorijas privaloma atsižvelgti į esamo kraštovaizdžio apsaugą, racionalų naudojimą, darnų kultūrinio kraštovaizdžio formavimą.

Prokuroro nutarimas įspėti savivaldybę gali būti skundžiamas aukštesniajam prokurorui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių