R. Karoblis: Vokietijos lyderystė Lietuvoje tęsis tol, kol pasikeis Rusija

  • Teksto dydis:

Krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis sako esąs įsitikinęs, kad JAV planai išvesti iš Vokietijos maždaug 12 tūkst. karių neatsilieps vokiečių karių buvimo bei vadovavimo tarptautinio NATO bataliono Lietuvoje klausimui.

„Mes nematome tokios rizikos. Vokietija yra čia ilgam, ir lyderystės faktai, ir besitęsiančios investicijos, ir planuojama nauja infrastruktūra tai rodo“, – LRT radijui kalbėjo krašto apsaugos ministras, pridurdamas, kad Vokietijos prisiimta lyderystė užtikrinant saugumą Lietuvoje tęsis tol, kol savo politikos kursą pakeis Rusija.

„Mes matome Vokietijos aiškią lyderystę Lietuvoje, matome, kad ji yra efektyvi ir tęsis ilgam – iki tol, kol nepasikeis geopolitinė situacija. Kitaip tariant, kol nepasikeis Rusija“, – teigė R. Karoblis.

„JAV turi suverenią teisę spręsti, kiek dislokuoti pajėgų Vokietijoje. Kita vertus, kiek mums yra žinoma, Pentagonas, gynybos sekretorius, darė viską, kad būtų suderintas su Vokietija atitraukiamų karių skaičius – tikrai buvo nuolat konsultuojamasi. Iš viso to tikimės, kad žala bus minimali. Ta žala galima tik vienu atveju – tai yra signalai mūsų galimam priešininkui“, – apibendrino R. Karoblis.

Mes matome Vokietijos aiškią lyderystę Lietuvoje, matome, kad ji yra efektyvi ir tęsis ilgam – iki tol, kol nepasikeis geopolitinė situacija. Kitaip tariant, kol nepasikeis Rusija.

Kartu krašto apsaugos ministras pabrėžė matąs tendenciją, kad Lietuvoje stiprėja ir JAV karių įsitraukimas.  

„Įsitraukimas yra nemažas, visi ženklai, kuriuos mes matome, kad JAV dalyvavimas ir buvimas Lietuvoje tęsis ir net dar intensyvės“ , – teigė jis, užsimindamas, kad Lietuvoje vyksta ir planuojamos pratybos, kuriose dalyvauja JAV kariai.

Taip pat ministras patvirtino apie preliminarius JAV planus rudenį atsiųsti batalioną karių pusės metų rotacijai.

Tuo tarpu, tęsė ministras, jau yra aišku, kad rugsėjo mėnesį vienas batalionas atvyks 2 savaitėms.

„Kiti (planai – ELTA) yra preliminarūs. Galutiniai patvirtinimai atsiranda ganėtinai vėlokai“, – teigė R. Karoblis.

ELTA primena, kad siekiant atgrasyti Rusiją, Lietuvoje nuo 2017 metų yra dislokuotas Vokietijoje vadovaujamas tarptautinis NATO batalionas.

Paskelbus apie planus iš Vokietijos patraukti 11 900 dislokuotų JAV karių, jų Vokietijoje turėtų likti 24 tūkst.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skaitytojas

Skaitytojas portretas
Deutschland über alles! Šaunuoliai vokiečiai!

išvertus

išvertus portretas
Pinigų plovimas tęsis...

antraip sakant --lietuvoj bordelis

antraip  sakant --lietuvoj bordelis  portretas
bus --tol kol rusas y kaulus neykres..... po to 60 -ciai metu vel bus ramybe
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių