Pereiti į pagrindinį turinį

R. Paksas: neteisinga, jog ne visų rinktinės krepšininkų nuopelnai yra įvertinti

2013-09-25 11:25
DMN inf.
A. Ufarto/BFL nuotr.

Prezidentė D.Grybauskaitė įteikė aukštus valstybės apdovanojimus Lietuvos vyrų krepšinio rinktinei, Europos čempionate Slovėnijoje iškovojusiai sidabro medalius. Europarlamentaro Rolando Pakso nuomone, ne visi sportininkai buvo deramai pagerbti – krepšininkai Darjušas ir Kšištofas Lavrinovičiai ne tik liko be valstybinių apdovanojimų, bet ir buvo viešai pažeminti – eilinį kartą buvo pabrėžta, kad asmenys, teisti už tyčinius nusikaltimus negali būti teikiami apdovanoti. 

„Neteisingumo jausmas, kad Prezidentė negalėjo deramai pagerbti brolių Darjušo ir Kšištofo turėjo kilti visiems, kurie myli krepšinį bei tuos vaikinus, kurie kovėsi Slovėnijoje negailėdami jėgų už Lietuvą. Kodėl turime priminti praeities klaidas, už kurias Lavrinovičiai jau yra atlikę bausmes ir ne kartą įrodę, kad gailisi ir yra pasikeitę? Dar daugiau, jie yra tapę teigiamu pavyzdžiu daugeliui jaunuolių, kurie dar tik renkasi gyvenimo kelią ir kuria savo ateities viziją. Negalima persekioti žmonių visą likusį gyvenimą, jeigu jie seniai yra nutraukę ryšius su ta praeitimi“,- sakė R.Paksas.

Partijos Tvarka ir teisingumas pirmininkas R.Paksas laišku kreipėsi į valdančiosios koalicijos partnerius, kad būtų bendrai parengtos Lietuvos Respublikos Valstybės apdovanojimų įstatymo 14 straipsnio bei su tuo susijusių teisės aktų pataisos ir asmenys nebūtų antrą kartą viena ar kita forma baudžiami už praeityje padarytą veiką, dėl kurios jie jau buvo pripažinti kaltais pagal įstatymą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų