R. Požėla: nušautas pareigūnas ir šaulys buvo pažįstami

  • Teksto dydis:

Policijos vadovas Renatas Požėla atskleidė, kad pareigūną Saulių Žymantą nušovęs vyras ir pareigūnas buvo pažįstami, skelbia lrt.lt.

„Jie buvo pažįstami“, – teigė R. Požėla.

Policijos generalinio komisaro teigimu, jis nenori spėlioti ar pareigūno ir vyro, šaudžiusio į pareigūnus, pažintis turėjo kažkokios įtakos mirtimi pasibaigusiam įvykiui.

Primename, kad 40-metis pareigūnas, kinologas S. Žymantas žuvo penktadienio rytą, atvykęs į iškvietimą Birbiliškės dėl psichologinio smurto.

Mirtinus šūvius į pareigūną paleidęs Stasys Brasas pareigūnus pasitiko šūviais, įvykio metu taip pat buvo sužeista policijos pareigūnė, jos gyvybei pavojus negresia.

Paleidus šūvius į pareigūnus, namas buvo padegtas.

Gaisrą užgesinus, name buvo rastas kūnas ir ginklas, vėliau nustatyta, jog gaisravietėje rastas S. Braso kūnas.

S. Žymantas laidojamas pirmadienį Mažeikių rajone, Viekšniuose.

Pirmadienį šalies policijos pareigūnai atidavė pagarbą tarnybos metu žuvusiam kolegai, minutei įjungdami tarnybinių automobilių švyturėlius bei sirenas.

Pagerbdama pareigūną, vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė pažymėjo, kad policijoje bus atliekamas tyrimas, siekiant išsiaiškinti, kodėl S. Žymantas, vykdamas į iškvietimą, kur buvo nušautas, nedėvėjo apsauginės liemenės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ponia R.Tamašūniene o kur jūsų apsauginė liemenė,kaukė ir nuimama ir ne matosi.

Andrius

Andrius portretas
kiek per televizija,kai buvo tiesioginė laidotuviu transliacija, komentavo kad šuviai buvo paleisti per uždarytas duris,ir jokio kontakto pareigunai su šauliu neturėjo.Tai va klausimas iš kur žinoma kas i juos šaudė?

F

F portretas
Betvarkė bekepuriai
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių