Rengiantis naujiems mokslo metams, J. Šiugždinienė Alytuje aptars ugdymo turinį

  • Teksto dydis:

Ruošiantis naujiems mokslo metams, švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė pirmadienį lankysis Alytuje, kur su įstaigų atstovais aptars atnaujinto ugdymo turinio įgyvendinimą bei įtraukųjį ugdymą.

„Tęsiame vizitus po regionus. Pirmadienį susitinkame Alytuje. Su mokytojais, mokyklų vadovais ir savivaldybių atstovais kalbėsimės apie tai, kas rūpi mums visiems“, – pirmadienį savo feisbuke pažymi ministrė.

J. Šiugždinienė su mokyklų atstovais šį mėnesį jau susitiko Alytuje. Susitikimai taip pat yra numatyti Klaipėdoje, Telšiuose, Marijampolėje, Šiauliuose, Tauragėje, Panevėžyje, Kaune, sostinėje bei Vilniaus regione.

Anot ministerijos, susitikimuose kartu su ministre dalyvauja specialistai bei Nacionalinės švietimo agentūros atstovai.

Nuo rugsėjo bendrojo ugdymo mokyklų pirmų, trečių, penktų, septintų, devintų bei 11 (III gimnazijos) klasių moksleiviai dirbs pagal atnaujintas bendrojo ugdymo programas. Ministerijos teigimu, atnaujintose programose orientuojamasi į kompetencijų ugdymą, numatyti pokyčiai organizuojant vidurinį ugdymą bei išorinį vertinimą.

Taip pat startuos Gyvenimo įgūdžių programa, kurios metu mokiniai bus „įtraukiami į situacijas, kuriose turėtų galimybes pademonstruoti savo vertybes ir nuostatas, žinias“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KLAUSIMAS

KLAUSIMAS portretas
Pirmiausiai - kodėl tik Alytuje? Ar tamsta neatsakai už visą Lietuvos moksleivių ugdymą? Ar nepamiršai leisti narkašintis nedidelėmis dozėmis?

Dar

Dar portretas
šie mokslo metai nesibaigė, o kalba jau apie kitus. Pabaikite šiuos sėkmingai, o tada kalbėkite apie kitus.

Teisybė

Teisybė portretas
Jos pats didžiasias privalumas visiškas glušumas ir gražūs akiniai.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių