Pereiti į pagrindinį turinį

Rengtis NATO oro policijai į Šiaulius atvyko Italijos kariai

2014-01-28 10:11
BNS inf.
A. Glazausko nuotr.

Į Šiaulius ruoštis pirmajai NATO oro policijos misijai Baltijos šalyse atvyko Italijos karinių oro pajėgų kariai, antradienį pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Kariai su dviem naikintuvais „Eurofighter Typhoon“ ir degalų papildymo lėktuvu „Boeing KC-767A“ iki ketvirtadienio treniruosis Baltijos šalių oro erdvėje ir ruošis NATO oro policijos misijai, kurią pirmą kartą pradės vykdyti nuo 2015 metų sausio.

Italai atvyko susipažinti su Lietuvos klimato sąlygomis ir NATO oro policijos misija, jiems aprodyta Aviacijos bazės teritorijoje įrengta ir NATO oro policijai skirta infrastruktūra.

Šių metų pradžioje dislokuoto JAV karinių oro pajėgų kontingento karius gegužės mėnesį pakeis Lenkijos karinių oro pajėgų kariai, kurie Baltijos šalių erdvėje patruliuos su keturiais naikintuvais „MiG-29“.

NATO šalys pradėjo siųsti savo karius ir naikintuvus saugoti Baltijos šalių oro erdvę nuo 2004 metų kovo mėnesio, kada Lietuva, Latvija ir Estija tapo NATO narėmis. Nuo to laiko NATO oro policijos misijoje Baltijos valstybėse vykdė jau 14 šalių partnerių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų