Pereiti į pagrindinį turinį

R.Juknevičienė susitiks su JAV gynybos sekretoriumi

2009-02-10 13:07
R.Juknevičienė susitiks su JAV gynybos sekretoriumi
R.Juknevičienė susitiks su JAV gynybos sekretoriumi / Tomo Raginos nuotr. R.Juknevičienė

Antradienį krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė su trijų dienų darbo vizitu išvyksta į Vašingtoną. JAV sostinėje ministrė lankysis JAV gynybos sekretoriaus Roberto Gateso kvietimu. Su juo bus aptariami aktualūs dvišaliai santykiai.

Kaip pranešė Krašto apsaugos ministerija, vizito tikslas - užmegzti glaudesnius oficialius ir asmeninius ryšius su naująja Pentagono vadovybe ir aptarti aktualius Lietuvos ir JAV dvišalio gynybinio bendradarbiavimo klausimus, taip pat klausimus, susijusius su NATO transformacija, kolektyvinės gynybos stiprinimu, Aljanso vadovaujamomis tarptautinėmis operacijomis.

Ketvirtadienį numatyti krašto apsaugos ministrės R.Juknevičienės susitikimai su JAV gynybos sekretoriumi Robertu Gatesu, taip pat su JAV Kongreso nariais: NATO Parlamentinei Asamblėjai pirmininkaujančiu demokratų atstovu Johnu Tanneriu ir lietuvių kilmės respublikonu Johnu Shimkumi. Vėliau ministrė susitiks su Vašingtono lietuvių bendruomenės nariais.

Vizito JAV metu R.Juknevičienė taip pat planuoja dalyvauti diskusijose ir skaityti pranešimą JAV Atlanto Taryboje - prestižiniame nevyriausybiniame JAV politikos ekspertų forume.

Į Lietuvą R.Juknevičienės vadovaujama Krašto apsaugos ministerijos delegacija grįš šeštadienį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų