Pereiti į pagrindinį turinį

R.Kuodis peikia renovacijos planą

2009-04-23 12:05
R.Kuodis peikia renovacijos planą
R.Kuodis peikia renovacijos planą / Tomo Raginos nuotr.

Pasak Lietuvos banko analitiko Raimondo Kuodžio, Vyriausybės siūloma daugiabučių renovacijos schema patirs fiasko.

Pasak R. Kuodžio, renovacija bus brangi. Dėl to esą nesumažės ir šilumos sąskaitos gyventojams, praneša LTV naujienų tarnyba.

Tam pritaria ir daugiabučių bendrijų atstovai. Jie abejoja, ar sunkmečiu gyventojai noriai ims Vyriausybės siūlomas lengvatines paskolas. Premjeras patvirtintos tvarkos keisti neketina.
 
Vyriausybės planai pradedant masinę daugiabučių renovaciją išaugoti per 100 tūkst. darbo vietų statybose ir su jomis susijusiose įmonėse gali nueiti perniek.

Pasak Lietuvos banko analitiko Raimondo Kuodžio, tam sutrukdyti gali Vyriausybės pasirinktas finansavimo būdas. Pagal jį, patys gyventojai turėtų imti paskolą renovacijai už 3 proc. palūkanų, o valstybė padengtų 15 proc. išlaidų ir padėtų parengti apšiltinimo projektą.

Tačiau, pasak R. Kuodžio, apšiltinus butą galutinės išlaidos būtų netgi didesnės nei nieko nedarant. Jis pateikia skaičiavimus, kad dabar nerenovuoto 60 kvadratų buto šildymo sąskaita per metus sudaro 2250 litų. Renovavus butą už 40 000 litų, galutinės bendros išlaidos paskolai ir šildymui per metus esą būtų kone dvigubai didesnės – per 4000 tūkstančius.

R. Kuodis siūlo valstybei namus atnaujinti iš savo kišenės, o investuotus pinigus atgauti iš sutaupytų pinigų. Kitaip tariant, gyventojams sąskaitos už šildymą nepasikeistų, tačiau namas būtų atnaujintas. Taip esą renovacijos procesas gerokai pagreitėtų, mat valstybė pati pasirinktų namus, kuriuos apšiltinti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų