Pereiti į pagrindinį turinį

R.Palaitis laikosi savo: „Pasienietis sakė netiesą“

2009-11-02 20:05
R.Palaitis laikosi savo: „Pasienietis sakė netiesą“
R.Palaitis laikosi savo: „Pasienietis sakė netiesą“ / Tomo Urbelionio (BFL) nuotr.

Vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis toliau tvirtina, kad pasienietis Arvydas Jasaitis vienoje televizijos laidoje pareiškęs, kad jo atlyginimas sumažėjo 500 litų, sakė netiesą.

„Praėjusią savaitę Ikiteisminio tyrimo įstaigų profesinė sąjunga išplatino pranešimą, kuriame teigiama, kad “tarnybinis patikrinimas prieš Lietuvos pasienio pareigūnų profesinės sąjungos narį, VSAT pareigūną Arvydą Jasaitį, LNK laidoje išsakiusį savo nuomonę apie gerokai (500 Lt) sumažėjus atlyginimą, nutrauktas spalio 28 d., nustačius, jog pareigūnas sakė tiesą”. Vidaus reikalų ministerijai paprašius tarnybinio patikrinimo išvadų, paaiškėjo, kad į viešumą pateikta netiksli informacijos interpretacija“, - rašoma pirmadienį išplatintame Vidaus reikalų ministerijos pranešime spaudai.

Pasak pranešimo, tarnybinis patikrinimas ne nutrauktas, o tiesiog baigtas. Jame nėra teiginio, kad pareigūnas „melavo“ ar „sakė tiesą“. Tyrimas atliktas siekiant išsiaiškinti, ar A.Jasaitis nepažemino pareigūno vardo. Tyrimo išvadose teigiama, kad toks nusižengimas nepadarytas, o A.Jasaitis, ateityte kritikuodamas valdžios sprendimus „remtųsi objektyviais ir tiksliais duomenimis, kad nekiltų prielaidų manyti, jog jis pažeidė valstybės tarnautojo etikos principus“. 

VRM pranešime teigiama, kad viešumoje pasirodžiusi informacija neišsami, todėl klaidinanti. Nurodoma, kad atliekant tyrimą buvo nagrinėjami poros atskirų mėnesių atlyginimo duomenys, o toks palyginimas esą neobjektyvus. Pasak VRM pranešimo, VSAT pareigūnų atlyginimų specifika tokia, kad atlyginimai kiekvieną mėnesį gali skirtis. Taip esą yra ir A. Jasaičio atveju, todėl neva objektyvu būtų lyginti kelių mėnesių ar visų metų vidurkį.

“Tarnybinį patikrinimą atlikęs pareigūnas analizuoja 2008 m. rugsėjį ir spalį, juos palygindamas su 2009 m. rugpjūčiu ir rugsėju. Tai panašu į manipuliavimą skaičiais, kuriuo labai skubiai ir pasinaudojo profsąjungos. Jei jau kažką lyginame, tai lyginkime objektyviai. Pareigūnas laidoje tvirtino, kad jo atlyginimas nuo šių metų sausio sumažėjo 500 litų. Ignalinos rinktinės vado atsiųstoje finansinėje ataskaitoje matau, kad tokio sumažėjimo nebuvo. Todėl aš laikausi tos pačios nuomonės - pasienietis TV laidoje sakė netiesą. Reikalausiu, kad VSAT šią istoriją pateiktų objektyviai ir viešai. Jeigu reikės - ir su pareigūno atlyginimo paviešinimu. Tada visuomenei bus aišku”, - pranešime cituojamas R.Palaitis.

„Iš Ignalinos rinktinės vado Vladimiro Ščajevo ir šios rinktinės Finansų skyriaus vedėjos Laimos Sokolovienės pasirašytos pažymos apie pasieniečio (jaunesniojo specialisto) Arvydo Jasaičio darbo užmokestį matyti, kad šio pareigūno vidutinis mėnesio atlyginimas (atskaičius mokesčius) 2009 m. per pirmus devynis mėnesius, lyginant su 2008 m. tuo pačiu laikotarpiu, buvo didesnės 154,51 Lt. Šio pareigūno 1-9 mėnesio atlyginimo vidurkis (atskaičius mokesčius) 2008 m. buvo 2490,48 Lt, o 2009 m. už tą patį laikotarpį - 2644,99 Lt”, - baigiamas Vidaus reikalų ministerijos pranešimas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų