Pereiti į pagrindinį turinį

R.Šukys: gali atsirasti ir benamių vaikų

2009-04-16 13:42
R.Šukys: gali atsirasti ir benamių vaikų
R.Šukys: gali atsirasti ir benamių vaikų / Kęstučio Cemnolonskio nuotr.

Susitikęs su Seimo paskirtomis kontrolierėmis Seimo Pirmininko pavaduotojas Raimondas Šukys teigė, kad vaiko interesų gynimas turi išlikti valstybės prioritetu. Anot jo, sunkmečiu, kai daugėja socialinių problemų, nelogiška mažinti finansavimą vaiko teises ginančioms institucijoms.
 
„Sunku rasti pagrįstų argumentų kodėl mažinant finansavimą, didinama funkcijų“, – po susitikimų su Lygių galimybių kontroliere Aušrine Burneikiene ir Vaiko teisių apsaugos kontroliere Rimante Šalaševičiūte teigė Seimo Pirmininko pavaduotojas liberalcentristas Raimondas Šukys.

Susitikimų metu buvo aptarti Vyriausybės planai mažinti finansavimą šioms valstybės institucijoms. Buvo pažymėta, jog kai kuriems Vyriausybės siūlymams trūksta logikos ir nuoseklumo.
  
„Pavyzdžiui mažinant finansavimą Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybai, Vyriausybė plečia šiai žinybai privalomai atlikti funkcijų ratą nuo 5 iki 9, gausina priežiūros objektų sąrašą.
Apie kokią darbo kokybę tuomet gali eiti kalba”, – stebėjosi R.Šukys.

Seimo narys atkreipė dėmesį ir į tai, jog biudžetai mechaniškai mažinami tuomet, kai į šias socialiai jautrias priežiūros institucijas būtent sunkmečiu padaugėjo skundų.

„Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaigoje skundų skaičius palyginus 2005-uosius ir šiuos metus išaugo ne 10 procentų, o 10 kartų. Kontrolierė baiminasi, kad sumažinus biudžetą pinigų gali nebelikti net pašto išlaidoms, nes įstaigos specifika reikalauja itin daug susirašinėti, o atitinkamus dokumentus siųsti būtent popieriniame pavidale“, – sakė R.Šukys.

„Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaigoje daugėja pranešimų apie mokyklas nelankančius, socialiai apleistus vaikus. Neatmestina, kad gali atsirasti ir benamių vaikų. Didėjant nedarbui, daugės ir neišgalinčių vykdyti bankams duotų įsipareigojimų bei už būstą sumokėti paskolų, tuo tarpu valstybė iki šiol nėra parengusi mechanizmo, kaip apsaugoti pastogės neteksiančių vaikų interesus“, – apgailestavo Seimo vicepirmininkas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų