Rugsėjį į Vaiko teisių liniją kreipėsi rekordinis kiekis vaikų

  • Teksto dydis:

Vaikams grįžus į mokyklas, per rugsėjį Vaiko teisių liniją pasiekė daugiau nei tūkstantis skambučių, laiškų ir žinučių, iš jų apie 200 kreipimųsi registruoti kaip galimi vaiko teisių pažeidimai, trečiadienį pranešė Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba.

Lyginant su vasaros laikotarpio vidurkiais, rugsėjį į Vaiko teisių liniją kreipėsi apie 40 proc. daugiau vaikų. Pasak tarnybos, praėjusį mėnesį gautas didžiausias iki šiol vaikų skambučių ir žinučių skaičius.

Labiausiai vaikus dominusios pokalbių temos buvo susijusios su iššūkiais mokyklose, santykiais su šeima ir draugais, daliai vaikų prireikė realios pagalbos.

Tarnybos duomenimis, rudens pradžioje vaiko teisių gynėjus pasiekė ir didesnis pranešimų skaičius, gautas iš ugdymo įstaigų atstovų – rugsėjį šių kreipimųsi, lyginant su vasaros mėnesiais, padidėjo apie 70 procentų.

Pasak tarnybos Ilmos Skuodienės, rudens pradžia vaiko teisių gynėjams dažniausiai pasižymi dideliu intensyvumu, nes išauga reagavimo poreikis į galimus vaiko teisių pažeidimus, apie kuriuos aktyviau praneša mokytojai, socialiniai pedagogai, psichologai, popamokinių veiklų vadovai.

Naujausi mūsų užfiksuoti vaikų kreipimųsi duomenys tikrai iškalbingi.

„Apie kai kuriuos sunkumus moksleiviai iniciatyviai pasipasakoja klasės draugams, mokytojams, psichologams, tad tokiu būdu apie tai sužinome ir mes, tačiau vaikai vis drąsiau pagalbos kreipiasi ir patys. Naujausi mūsų užfiksuoti vaikų kreipimųsi duomenys tikrai iškalbingi“, – pranešime cituojama I. Skuodienė.

Vaiko teisių linijos vadovės Jolantos Griškonienės teigimu, pastaraisiais metais stebimos tendencijos, kad rugsėjį gaunamų vaikų skambučių ir žinučių ženkliai padaugėja.

Vis tik įprastai rudens pradžioje kreipimųsi išauga keliolika procentų, kai šiemet jų padaugėjo apie 40 proc.

Nemokama Vaiko teisių linija pasiekiama numeriu 8 800 10 800, skambučių centras veikia Alytuje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Man tėvai nenupirko naujausio aifono, kaip aš dabar eisiu į mokyklą ? Gal šokti nuo tilto ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių