Rusija pradeda tyrimą dėl D. Jazovą nuteisusių Lietuvos teisėjų

  • Teksto dydis:

Rusijos Tyrimų komitetas trečiadienį pradėjo tyrimą dėl Lietuvos teisėjų, nuteisusių buvusį sovietų gynybos ministrą už akių ir skyrusių jam dešimties metų laisvės atėmimo bausmę.

„Rusijos Tyrimų komitetas pradėjo procedūrinį patikrinimą, susijusį su Lietuvos teismo teisėjais, paskelbusiais neteisingą nuosprendį Dmitrijui Jazovui“, – pranešė komiteto atstovė Svetlana Petrenko žurnalistams.

Anksčiau trečiadienį Vilniaus apygardos teismas pripažino D. Jazovą ir buvusį KGB pareigūną Michailą Golovatovą kaltais dėl karo nusikaltimų ir nusikaltimų žmoniškumui už dalyvavimą sovietų agresijoje Vilniuje 1991 metų sausio 13-ąją.

Trijų teisėjų kolegija 94 metų D. Jazovui už akių skyrė 10 metų laisvės atėmimo bausmę, buvusiam KGB karininkui M. Golovatovui skirta 12 metų nelaisvės.

1991 metų sausio 13-osios naktį Sovietų Sąjungos kariniams daliniams šturmuojant Vilniaus televizijos bokštą bei Radijo ir televizijos komiteto pastatą žuvo 14 žmonių.

Sovietai karine jėga mėgino nuversti teisėtą Lietuvos valdžią, 1990-ųjų kovo 11 dieną paskelbusią šalies nepriklausomybę nuo Sovietų Sąjungos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Reikia toliau

Reikia toliau portretas
rusams varyki kyli. Tegu nervojasi. Žirinovskis TV laidose tulžį baigia išvemti. Išsivems rusofašistai, liks normalųs.

Eikit tovariščiai

Eikit tovariščiai portretas
miegoti. Rytoj jūsų pascha. Galėsist pasimelsti, kruvinas rankas nusimazgoti. Gal jūsų dievas ir atleidžia bei laimina panašiems "žygdarbiams". Mūsų Dievas - neatleis Alfos, KGB smogikams fašistams.

To Anarxistas

To Anarxistas portretas
iš kur žinote, kad teisė neteisėtai.Tavo manymu, Sausio 13 a daugiau nei 500 lietuvių patys susižalojo. Kaip ir Vanagas Butirkoje. Alfos smogikai tik mojavo automatų buožėmis panosėse ir nieko daugiau nedarė?
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių