Rusija: Vakarai toleruoja neonacizmą Baltijos šalyse ir Ukrainoje

  • Teksto dydis:

Rusijos saugumo tarybos sekretorius Nikolajus Patruševas pareiškė, kad Vakarai toleruoja nacizmo atgimimą Baltijos šalyse ir Ukrainoje taip pat, kaip anksčiau tai toleravo Vokietijoje.

„Nacizmas dar kartą atgimsta Baltijos šalyse ir Ukrainoje, Europos panosėje - ir netgi skatinant Jungtinėms Valstijoms“, - Rusijos laikraščiui „Rossiyskaya Gazeta“ sakė N.Patruševas.

Europos Sąjunga (ES) yra įšaldžiusi jo sąskaitas ES bankuose ir uždraudusi keliauti po ES šalių teritoriją.

Politologas Nerijus Maliukevičius BNS sakė, kad tokią Rusijos retoriką Lietuvos atžvilgiu lemia pastarosios griežta pozicija Rusijos atžvilgiu dėl jos agresijos Ukrainoje. Pasak politologo, tokių pareiškimų daugės, Rusijoje artėjant Pergalės dienai, per kurią Rusija mini Antrojo pasaulinio karo pabaigą.

„Rusijos tikslas yra transliuoti tokį propagandinį naratyvą, artėjant Pergalės dienos šventimui“, - sakė Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto daktaras.

„Kreipti dėmesį reikia į tai ir tolesnį nuogąstavimą turėtų kelti ne Rusijos retorika, o tai, kad tokia retorika išeina iš vis Rusijos diplomatijoje aukštesnių žmonių lūpų“, - pabrėžė N.Maliukevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

666

666 portretas
perduokit rusijai : lai susirenka savo atmatas atgal į rusiją , nes ruskiai grėsmė kitų šalių saugumui . taip pat lai nepamiršta kgbistų

tam puiku

tam puiku portretas
Tau ir tavo girtuokliam runkeliam toli iki rusu.Girtuokliai runkeliai neturi tiek proto,kad moketu ginti savo tevyne kaip rusai.Po karo be kelniu buvo like,bet sugebejo padaryti ir atomine bomba ir toliau padare branduoline bomba,pastate ir lektuvus ir povandeninius laivus ir raketas ir i kosmosa skraido.O runkeliai kaip vare samogona,taip ir varo ir geria iki apsimizymo.Ir tu rasai kokie kvaili rusai,ir kokie protingi girtuokliai runkeliai ir kaip jie girti myli tevyne.Smegenys tu pragerei,ponas ubage

sutinku

sutinku portretas
pilnai sutinku su straipsnio pavadinimu, PILNAI. ;-)
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių