Pereiti į pagrindinį turinį

„Russkij reportior“ steigėjas ir vyriausiasis redaktorius viešės Vilniuje

2013-12-02 10:00
DMN inf.
DMN archyvo nuotr.

Tarptautinio žiniasklaidos klubo „Formatas A3“ kvietimu  Vilniuje lankysis žurnalo „Russkij reportior“ steigėjas ir vyriausiasis redaktorius Vitalijus Leibinas.  Gruodžio 4 dieną viešbučio "Best Western" konferencijų salėje jis  dalyvaus viešame susitikime tema „Pasaulis per faktų prizmę“.

Prieš šešerius metus į Rusijos spaudos rinką veržte įsiveržė naujas informacinis analitinis žurnalas „Russkij reportior“. Skaitytojų dėmesį jis patraukė ir savo išvaizda, puikių nuotraukų gausa, ir įdomiu turiniu.  Kolegos su pavydo gaidele kalbėjo, kad jam pavyko atgaivinti klasikinės rusų žurnalistikos tradicijas. Leidinys greitai užkariavo skaitytojų protus ir širdis. Žurnalo tiražas netrukus viršijo  160 000 egzempliorių, drąsiai nustumdamas į šalį glamūrinius  ir  geltonosios spaudos leidinius.  Kur slypi tokios žurnalo sėkmės paslaptis?

Atsakymą  į šį klausimą bus  galima išgirsti iš paties  vyriausiojo redaktoriaus Vitalijaus Leibino lūpų.

Jo nuomone, šiandien Rusijoje, kaip ir tarp užsienyje gyvenančių tautiečių, labai paklausi kokybiška žurnalistika,  kuri sąžiningai ir atsakingai vertina faktus. Dar, pasak Leibino, skaitytojas ypač vertina pagarbų ir pasitikėjimu grindžiamą žiniasklaidos požiūrį į jį.  Būtent tokios linijos ir laikosi  žurnalo „Russkij reportior“ redakcija.

Įsidėmėtina,  kad toks požiūris į žurnalistiką itin artimas ketvirtojo ir penktojo dešimtmečių kartai, kurios atstovai sudaro žurnalo skaitytojų auditorijos branduolį.  Žurnalas prisistato kaip  mąstyti skatinantis leidinys žmonėms, kurie nebijo permainų, nevengia atsakomybės ir yra linkę patys pasirinkti savo gyvenimo stilių. Beje,  apie visa tai per susitikimą` Vilniuje papasakos pats svečias.  Juk jis irgi priklauso tai kartai, kuri  jo redaguojamą žurnalą laiko savu.

V.Leibinas gimė  1972 m. Donecke, baigė Maskvos valstybinio universiteto biologijos fakultetą, turi molekulinės biologijos specialisto diplomą. Dirbo ir mokėsi JAV Ilinojaus valstijos universitete, gilino žinias genų inžinerijos srityje. Nuo 1997 metų pradėjo dirbti spaudoje ir televizijoje. 2006 metais dalyvavo steigiant žurnalą „Russkij reportior“, nuo pirmųjų dienų yra jo vyriausiasis redaktorius. Vedęs, trijų vaikų tėvas.

Į susitikimą kviečiami žurnalistai, politologai, visuomenės veikėjai,  studentai  - būsimieji žurnalistai, kokybiškos žurnalistikos gerbėjai, visi,  kuriems tai įdomu.

Susitikimas vyks gruodžio 4 dieną Vilniuje, viešbučio  «Best Western» konferencijų salėje (Konstitucijos pr. 14) (buvęs „Turistas“).  Pradžia 17.00.

Įėjimas laisvas, bet prieš tai būtina  iš anksto užsiregistruoti telefonu +370 607 36477 arba  elektroniniu paštu: [email protected]

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų