Pereiti į pagrindinį turinį

R.Žilinskui bauda už vairavimą be dokumentų - 30 litų

2009-03-17 18:36
R.Žilinskui bauda už vairavimą be dokumentų - 30 litų
R.Žilinskui bauda už vairavimą be dokumentų - 30 litų / Tomo Černiševo nuotr.

Antradienį Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas nusprendė, kad Tautos prisikėlimo partijos (TPP) narys Seime Rokas Žilinskas turės sumokėti 30 litų baudą už tai, kad pernai spalį, sulaikytas prie vairo be vairuotojo pažymėjimo policijos pareigūnams nepateikė automobilio dokumentų.

Teismas tokį savo sprendimą motyvavo tuo, kad Seimo narys jau anksčiau buvo baustas už kelių eismo pažeidimus ir kitoje dalyje, kurioje TPP narys kaltinamas vairavęs neturėdamas vairuotojo pažymėjimo, byla buvo nutraukta.

Teismo nutartis per 10 dienų gali būti apskųsta Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui (LVAT).

Portalas primena, kad sausio mėnesį Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) atmetė R. Žilinsko skundą ir uždraudė jam vairuoti dvejus metus.

R.Žilinskas į teisėtvarkos sargų akiratį pateko 2007 m. lapkričio 4 d., kai vidurnaktį Vilniuje, Kalvarijų ir Žalgirio gatvių sankryžoje jo vairuojamas automobilis „Kia Sport“ atsitrenkė į prie šviesoforo sustojusį automobilį „Škoda“.

Kelių patrulių rinktinės įgaliotas pareigūnas R.Žilinskui surašė administracinio teisės pažeidimo protokolą už tai, kad jis vairavo neapdraustą teisės aktų nustatyta tvarka automobilį įtariamas neblaivus ir vengė neblaivumo patikrinimo, taip pažeisdamas Kelių eismo taisyklių reikalavimus.

R.Žilinskui taip pat yra iškelta ir baudžiamoji atsakomybė, kurioje jis kaltinamas septynių policininkų įžeidimu ir pasipriešinimu valstybės tarnautojui.

Spalio viduryje parlamentaru išrinktas R.Žilinskas Vilniuje sulaikytas vairuojantis automobilį, nors iš jo yra atimtos vairuotojo teisės.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų