S. Skvernelis apie lankytojų registraciją: tai daroma dėl mūsų pačių

Vyriausybei priėmus sprendimą, kad lankytojų registracija bus privaloma ne tik renginiuose, bet ir viešojo maitinimo įstaigose, ministras pirmininkas Saulius Skvernelis sako, kad kontrolės mechanizmas dėl šio reikalavimo įgyvendinimo gali būti įvairus, bet svarbiausia ne tai.

„Pats kontrolės mechanizmas gali būti įvairus, tiek ir savivaldybės atrenkami padaliniai, tiek ir policija, bet turėtume kalbėti ne apie tai. Ne dėl valstybės ar valdžios institucijų institucijų tai daroma. Tai daroma dėl mūsų pačių, nes kuo daugiau bus neatsekamų kontaktų, tuo bus didesnis plitimas ir mūsų viešasis gyvenimas patirs didžiulių iššūkių“, – nuotolinėje spaudos konferencijoje trečiadienį sakė S. Skvernelis.

Premjero teigimu, lankytojų registraciją turės užtikrinti paslaugų teikėjai, tačiau lankytojai taip pat turėtų būti tuo suinteresuoti.

„Aš manau, kad tai užtikrins šitų paslaugų teikėjas ir tiesiog mes patys – visi, kurie nori patekti, lankytis. Mes privalome tuos kontaktus palikti dėl labai paprastos priežasties. (...) Susirgimų skaičius auga ir atrasti kontaktus, nustatyti plitimo kryptis sudėtinga“, – sakė S. Skvernelis.

Lankytojų registracija Vyriausybės nutarimu nustatyta laisvalaikio, pramogų, renginių, viešojo maitinimo ir kitose vietose.

Vyriausybės nutarimu taip pat trumpinamas maitinimo įstaigų, restoranų, kavinių, barų, naktinių klubų ir kitų pasilinksminimo vietų darbo laikas: šių įstaigų veikla bus vykdoma nuo 7 iki 24 valandos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

onuteTO #

onuteTO  # portretas
PIRMIAUSEI REIK CIPUOTI TAVO LIEŽUVI NEDAŠUTES GAIDELI O TAI GIEDI KAD GIEDOTI NES SMEGENINĖS NETURI AIŠKU IŠ TAVO KOMENTARO

kauniete

kauniete portretas
kol neuždarys tuos tuos sporto klubus kavines konsertu sales sirgsim K ažkokia nesamonė jeigu viena gala uždarom tai pro kita virusui laisvė ar negeriau po rinkimu viska uždaryti mėn kad pasibaigtu plitimas Ir baikit dejuoti ponai verslininkai kiek metu lietuvoje centus žmonėm mokat lėktuvus pirkinėjat ir vis verkiat tik jums vis mažai tauta kenčia ir tyli supranta padėti o jus ir tie kurie be tusu gyvent negali pastovei rašinėja dėl savo laisviu jeim reik kaviniu tusu nes pilna valkiojasi nedyrba spjaudo ant žmoniu sveikatu ant valstiečiu

#

# portretas
Tai jau čipuokite visus ir viskas. Kam tą gumą velniai žino kiek laiko aplink kaklą temptį dangstantis visokiom saugumo prevencijom...
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių