S. Skvernelis ragina medikus drąsiai kalbėti apie problemas ligoninėse

Premjeras Saulius Skvernelis sako raginantis medikus drąsiai kalbėti apie problemas ligoninėse dėl apsaugos priemonių naudojimo.

Ministro pirmininko teigimu, kai kuriais atvejais atsakomybę dėl užsikrėtusių medikų turi prisiimti ligoninių administracijos, o jų paaiškinimai dažnai neatrodo įtikinantys.

S. Skvernelis teigia sulaukęs nemažai liudijimų apie netvarką gydymo įstaigose, tačiau jų autoriai prašo likti anonimais, kad su jais nesusidorotų ligoninių vadovai.

„Reikia lenkti galvą prieš medikus, nes jie demonstruoja ir profesionalumą, ir atsidavimą darbui, ir tik palinkėti, kad jie būtų atsidavę ne tik pacientams, bet ir patys drąsūs būtų“, – interviu BNS sakė premjeras.

„Tie signalai, kurie pasiekė ir mane dėl netvarkos ligoninėse, jie, deja, dažniausiai lydimi paprasto prašymo: tik neišduokit mano asmens tapatybės, nes tada man bus blogai, su manim susidoros. Tai, matyt, yra viena iš senų bėdų sveikatos sistemoje dėl tokios elgsenos ir kai kurių vadovų elgsenos darbuotojų atžvilgiu“, – teigė jis.

S. Skvernelio teigimu, administracijoms tenka dalis atsakomybės dėl užsikrėtimų Klaipėdos universitetinėje ligoninėje, Kauno klinikinėje ligoninėje, taip pat Marijampolėje ir Ukmergėje.

Premjeras sakė, kad jo iki galo neįtikino paaiškinimai dėl situacijos Kaune, kur gydytojams galėjo būti nurodoma kelis kartus naudoti vienkartinius drabužius. S. Skvernelis sakė tikįs, kad situaciją dar įvertins Vilniaus universiteto mokslininkai, Valstybinė akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnyba.

„Aš tų atsakymų neturiu, man yra teigiama, kad čia nieko blogo nebuvo padaryta, bet jeigu tu nieko blogo nedarai, tai kodėl, paaiškėjus tokiems faktams, tas visas toks gumuliukų kunduliukų sandėlys buvo sunaikintas?“ – kalbėjo S. Skvernelis.

„Tas pats su Klaipėdos ligoninės vadovu – tai atraminė ligoninė, kuri turėjo organizuoti visą pandemijos situacijos paslaugų teikimą apskrityje. Matome, kad didžiulė netvarka ir paplitimas, kiek išvadoje yra parašyta, yra sąlygotas netinkamo darbo organizavimo arba tiesiog aplaidaus darbo organizavimo“, – pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kur tiesa

kur tiesa portretas
o kad paskui juos idarbins kai bus ismesti uz pasisakymus gal pats sauliukas

Skverneli problemu yra ne tik ligoninese

Skverneli problemu yra ne tik ligoninese portretas
Lietuvoje gyvenantys rosofašistai suaktyvejo, nori sukiršyti lietuvos zmones skelbdami nesilaikyti jokio karantino ir nepaklusti policinkams gatvese. Zodziu, baisu kad nekiltu riaušes! Aš neišleisciau policininku i gatves be neperšaunamu liemeniu!

Skverneli problemu yra ne tik ligoninese

Skverneli problemu yra ne tik ligoninese portretas
Nukopijavau is "Lietuvos ryto" kur komentatorius Jurijus Subotinas su savo gauja, visokiais zodziais slyksciai dergia Lietuva! ir raso: "Jei tikslas išsaugoti Lietuvos teritoriją kaip JAV REGIONINIO BRANDUOLINIO KARO SU RUSIJA POLIGONĄ - TADA SPJAUT KIEK TŲ LIETUVIŲ ČIA LIKS – TEGU NORS VISI IŠSILAKSTO AR DVĘSIA BADMIRIAUDAMI. Urąąąąąąąąąą
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių