Pereiti į pagrindinį turinį

SADM rengia išvykas į regionus gyventojams konsultuoti

2011-05-19 17:42
SADM rengia išvykas į regionus gyventojams konsultuoti
SADM rengia išvykas į regionus gyventojams konsultuoti / Kęstučio Vanago (BFL) nuotr.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) priimamojo specialistai konsultuos žmones įvairiuose šalies miestuose.

Planuojama, kad ministerijos specialistai iki kitų metų pabaigos apsilankys beveik visose šalies savivaldybėse, teigiama ketvirtadienį išplatintame pranešime. Tokie vizitai buvo rengiami ir anksčiau.

Pirmosios šio sezono išvykos numatytos šią savaitę - penktadienį konsultacijos vyks Ukmergėje ir Širvintose. Birželį suplanuotos išvykos į Rietavą, Plungę, Rokiškį, Zarasus, Švenčionis, Ignaliną.

Į "mobilųjį priimamąjį" atėję gyventojai atvykusiems specialistams galės užduoti klausimų iš visų sričių, už kurias atsakinga ministerija. Tai socialinis draudimas ir pensijos ("Sodros" mokamos pašalpos, pensijos, kitos išmokos, taip pat valstybinės pensijos), socialinė aprėptis ir bendruomenės (lygios žmonių teisės, socialinės paslaugos, bendruomenių aktualijos), šeimos gerovės klausimai (piniginė parama šeimoms, studentams, vaikų ir jaunimo klausimai, pavyzdžiui, įsivaikinimo galimybės), darbo santykiai (darbo ir poilsio laikas, viršvalandžiai, darbo apmokėjimo klausimai, nelegalus darbas).

Taip pat gyventojai turės galimybę domėtis SADM pavaldžių institucijų, pavyzdžiui, "Sodros", Lietuvos darbo biržos, Neįgaliųjų reikalų departamento, Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos, Vaikų išlaikymo fondo, Valstybinės darbo inspekcijos ir kitų įstaigų darbu, klausti, informuoti ministerijos atstovus, jei žmonės nėra patenkinti pavaldžių institucijų veikla.

Norintieji atvykti į susitikimą su specialistais, turėtų registruotis telefonu savo miesto savivaldybėje. Gyventojai taip pat kviečiami siųsti išankstinius klausimus ministerijos specialistams elektroniniu paštu.
"Norėčiau paraginti, kad eidami į mūsų priimamąjį, gyventojai atsineštų visus turimus dokumentus, kurie paaiškina konkrečią problemą. Tai gali būti įvairūs raštai, susirašinėjimai su savivaldybe. Žinoma, tai nėra būtina, bet, jei tokius dokumentus turite - specialistams bus aiškiau suvokti situaciją", - teigė ministerijos priimamojo skyriaus vedėja Laima Venckūnienė.

Jos teigimu, jei specialistai nespės atsakyti į klausimą vizito metu, vėliau analizuos ir atsakys žmogui patogia forma: paskambins ar atsakys raštu.

"Gauname begales gyventojų laiškų, tiek elektroninių, tiek paprastų, taip pat sulaukiame daugiau nei įprastai skambučių, tačiau kelis kartus sumažėjo į ministerijos priimamąjį atvykstančių žmonių skaičius. Manome, kad tą lemia ekonominės priežastys - natūralu, kad yra nemažai žmonių, kuriems iki ministerijos atvykti yra brangu arba nepatogu", - pasakojo L.Venckūnienė.

Vizitų metu taip pat bus bendraujama su savivaldybių socialinės paramos skyriaus darbuotojais, kurie bus konsultuojami, atsižvelgiant į regionui svarbius klausimus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų