SAM imasi naujo Ekstremalių sveikatai situacijų centro vadovo paieškų

  • Teksto dydis:

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) imasi naujo Ekstremalių sveikatai situacijų centro (ESSC) vadovo paieškų – ketvirtadienį Valstybės tarnybos portale paskelbtas konkursas į šioms pareigoms užimti.

Specialiuosiuose reikalavimuose nurodoma, kad būsimas vadovas turi būti įgijęs aukštąjį universitetinį išsilavinimą (magistro kvalifikacinis laipsnis), turėti bent trejų metų vadovaujamo darbo patirtį, mokėti užsienio – vokiečių, prancūzų arba anglų – kalbą (B2 lygis).

Be kita ko, kandidatas turi atitikti teisės aktuose nustatytus reikalavimus, būtinus išduodant leidimą dirbti ar susipažinti su įslaptinta informacija, žymima slaptumo žyma „Visiškai slaptai“.

Buvęs ESSC vadovas vadovas Olegas Sitnikovas pasitraukė prieš kiek daugiau nei dvi savaites.

Kaip BNS tuomet informavo sveikatos apsaugos ministro atstovė Aistė Šuksta, O. Sitnikovas iš pareigų pasitraukė savo noru. Ji taip pat teigė negalinti komentuoti asmeninio sprendimo motyvų.

Dieną po oficialaus pasitraukimo iš pareigų LRT Tyrimų skyrius paskelbė, kad Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) sprendžia, ar pradėti tyrimą dėl (ESSC) praėjusį pavasarį įvykdyto monitorių iš Kinijos bei Izraelio pirkimo už beveik 2 mln. eurų.

Praėjusių metų kovo pabaigoje SAM valdomas ESSC tuomečio operacijų vadovo, sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos pavedimu įsigijo beveik 500 gyvybinių funkcijų stebėjimo monitorių už maždaug 2 mln. eurų. Daugiau kaip pusė jų iki šiol netinkami naudoti. Įranga pirkta, nors jau tada žinota, kad ji neturi privalomų sertifikatų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių