SAM: kaip dažnai tirti medikus dėl COVID-19 spręs pačios gydymo įstaigos

  • Teksto dydis:

Kaip dažnai dėl koronaviruso profilaktiškai tikrinti medikus, turės nuspręsti pačios gydymo įstaigos, įvertinusios savo specifiką ir galimas rizikas, penktadienio vakarą pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

„Tuo metu jaučiantieji net menkiausius koronavirusinės infekcijos (COVID-19) simptomus turėtų būti tiriami nedelsiant“, – rašoma ministerijos pranešime.

Ministerijos teigimu, numatyta, kad savivaldybių administracijos turės paskirti atsakingą įstaigą, kuri toje savivaldybėje užtikrintų specialių priemonių, reikalingų paimti mėginius, pristatymą į gydymo įstaigas bei paimtų mėginių transportavimą į konkrečią laboratoriją.

„Pirmumo teisė, tiriant sveikatos priežiūros specialistus, turėtų būti teikiama greitosios medicinos pagalbos stočių, gydymo įstaigų skubiosios pagalbos skyrių, taip pat infekcinių ligų skyrių darbuotojų tyrimams“, – teigiama ministerijos pranešime.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro duomenimis, Lietuvoje yra apie 30 koronavirusu užsikrėtusių medikų, maždaug pusė jų – Klaipėdoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O

O portretas
Bus taupoma.nezinos kaip. Kada. Kur
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių