SAM paskelbė Respublikinės Šiaulių ligoninės vadovo konkursą

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) paskelbė konkursą Respublikinės Šiaulių ligoninės direktoriaus pareigoms eiti.

Kaip antradienį informavo ministerija, pretendentai į šias pareigas privalo turėti socialinių mokslų arba biomedicinos mokslų srities aukštąjį universitetinį ar jam prilygintą išsilavinimą, magistro kvalifikacinį laipsnį, taip pat turėti ne mažiau kaip trejų metų vadovaujamojo darbo patirtį.

Konkurso sąlygose nurodoma, kad naujasis vadovas turės „strategiškai ir efektyviai planuoti įstaigos veiklą ir žmogiškuosius išteklius“, taip pat sukurti tinkamą mikroklimatą įstaigos darbuotojams bei užtikrinti aukštą gydymo paslaugų kokybę.

Reikalaujama ir efektyviai taikyti šiuolaikinius vadybos ir krizių valdymo modelius, formuoti antikorupcinę aplinką bei užtikrinti skaidrų gydymo įstaigos valdymą.

Pasak ministerijos, pirmuoju etapu vertinimo komisija aiškinsis pretendentų lyderystės ir vadybos gebėjimus, reikalingus sprendžiant problemas, užtikrinant sklandų, efektyvų įstaigos darbą.

Į antrąjį etapą pateks vienas arba du geriausiai pasirodę pretendentai, jų lauks pokalbis su ministru Arūnu Dulkiu, pokalbyje bus vertinamas kandidato tinkamumas eiti pareigas ir asmeninė motyvacija.

Konkurso laimėtoją dar turės įvertinti specialiosios tarnybos.

Šiuo metu ligoninei vadovauja Česlova Špūrienė. Kaip informavo ligoninė, Č. Špūrienė vadovauti įstaigai šią vasarą buvo paskirta metams.

Ją A. Dulkys laikinai vadovauti ligoninei paskyrė vietoj pernai liepą atleisto Remigijaus Mažeikos. Sprendimą ministras priėmė po vienos ligoninės medikės savižudybės, specialiai sudarytai komisijai nustačius, kad ligoninės vadovas tinkamai nekontroliavo vidinių procesų, neužtikrino nediskriminacinės darbo aplinkos, neužkirto kelio formuotis nesaugiam psichosocialiniam klimatui ir toleravo šią situaciją.

Kaip informavo ligoninė, Č. Špūrienė buvo paskirta vadovauti metams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu tai kas?

Nu tai kas? portretas
Vėl mažeika arba kupstytė :)))
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių