Pereiti į pagrindinį turinį

Sankcijas klausytis pokalbių siūloma sieti su asmeniu

2010-12-21 22:57
Sankcijas klausytis pokalbių siūloma sieti su asmeniu
Sankcijas klausytis pokalbių siūloma sieti su asmeniu / Fotodiena.lt nuotr.

Leidimai klausytis pokalbių turėtų būti siejami ne su konkrečiu telefono numeriu, o su asmeniu.

Tai numatančioms Operatyvinės veiklos įstatymo pataisoms antradienį Seimas pritarė po pateikimo. Už projektą buvo 39 Seimo nariai, prieš - 3, balsuodami susilaikė 10 parlamentarų.

Projekte numatyta, kad pasikeitus asmens abonento numeriui, kurio pokalbių teismas yra leidęs pareigūnams klausytis, ar jeigu tas pats asmuo naudoja kitų abonentų numerius, informacijos slapta kontrolė ir fiksavimas pradedamas ir vykdomas remiantis specialia tvarka. Tam nereikia atskiro teismo leidimo.

Kad klausomasi to paties asmens daugiau numerių, teisėjas, išdavęs ankstesnę sankciją, privalo būti informuotas per 24 valandas.

Be to, prokuroro ar teisėjo reikalavimu operatyvinės veiklos subjektas privalės pateikti prokurorui ar teisėjui medžiagą, pagrindžiančią, jog būtina kontroliuoti nauju telefono numeriu perduodamą informaciją.

Įvertinęs pateiktą medžiagą prokuroras ar teisėjas galės pareikalauti nedelsiant nutraukti naujo abonentinio numerio perduodamos informacijos kontrolę ir fiksavimą bei sunaikinti jos metu gautą informaciją. Šis reikalavimas operatyvinės veiklos subjektams būtų privalomas ir vykdomas nedelsiant.

Tuo pačiu Operatyvinės veiklos įstatymu norima uždrausti kurstyti arba provokuoti naujo nusikaltimo padarymą, naudojant nusikalstamos veikos imitacijos modelį.

Taip pat negalėtų būti kurstoma padaryti nusikalstamą veiką, kurią asmuo tik rengė ir tokius veiksmus nutraukė.

Minėti įstatymo pakeitimai toliau bus svarstomi parlamento komitetuose.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų