Pereiti į pagrindinį turinį

Savaitę – be vandens iš čiaupo

2013-10-06 07:58

Vieno Kauno daugiabučio gyventojai visą savaitę neturi vandens. "Kauno vandenų" darbuotojai ir savivaldybės tarnautojai gūžčioja pečiais – kaltų nėra. "Sulaukiame tik užuojautos", – stebėjosi viena iš be vandens likusio namo gyventojų Rima Jakštonytė.

Tomo Raginos nuotr.

Vieno Kauno daugiabučio gyventojai visą savaitę neturi vandens. "Kauno vandenų" darbuotojai ir savivaldybės tarnautojai gūžčioja pečiais – kaltų nėra. "Sulaukiame tik užuojautos", – stebėjosi viena iš be vandens likusio namo gyventojų Rima Jakštonytė.

Visą išpirko

Aštuonių butų Kęstučio g. namo gyventojai vandens turi pėdinti gana tolimą atstumą, nes artimiausioje parduotuvėje vandens didelės talpos taroje nebėra. Vieni žmonės vandenį tempia iš netoliese gyvenančių draugų, kiti pėdina iki kone už kilometro esančio prekybos centro.

"Šalia esančioje parduotuvėje viską išpirkome, juk naudojome visoms buities reikmėms", – pasakojo R.Jakštonytė. – Vandenį nešame ne tik sau, bet ir trims močiutėms, kurios neišeina iš namų. Viena jų nesikelia iš lovos."

Daugiabutį pasiekia tik šalto vandens vamzdis. Iš jo vanduo liovėsi kapsėti sekmadienį. Savaitės pradžioje apie netektį gyventojai informavo "Kauno vandenis" ir Kauno miesto savivaldybę. Tačiau iki penktadienio vandens neatsirado, todėl butų savininkai visas institucijas užgulė su dviguba energija, bet pastangos vaisių neatnešė.

"Savivaldybėje tarnautojai siuntinėjo vienas pas kitą ir nieko nepadėjo. Tik užuojautą pareiškė", – pasakojo R.Jakštonytė.

Avarija – kaimyniniame name

Be vandens likęs daugiabutis ne pirmą kartą atskleidė Kauno vandentiekio tiekimo sistemoje tvyrančią netvarką.

Paaiškėjo, kad gedimo reikia ieškoti ne be vandens likusiame daugiabutyje ar jo prieigose, o greta stovinčiame Kęstučio g. 59 numeriu pažymėtame name, kurį kerta vandentiekio vamzdis.

"Mums ten niekas nepriklauso, nes vandentiekį prižiūrime tik iki namo. Neturime jokios informacijos, kas ten įvyko", – sakė "Kauno vandenų" Tinklų cecho viršininkas Vytautas Rudys.

Užsuko pirmininkas

"Aš užsukau čiaupą", – prisipažino Kęstučio g. 59-ojo namo butų savininkų bendrijos pirmininkas Darius Černiauskas.

Vyras pasakojo, kad dėl vamzdžio avarijos tas pats namas be vandens jau buvo likęs prieš pusantrų metų. Tada D.Černiauskas leido 59-ojo namo rūsyje laikinai įrengti naują plastikinį vamzdį, tačiau jis tapo nuolatinis. Vamzdis jau vieną kartą trūko, jį teko taisyti bendrijos lėšomis.

"Pats pirkau dalis, samdžiau žmogų. Rašiau raštus savivaldybei, "Kauno vandenims", tačiau net atsakymų negavau. Geranoriškai įsileidome, o dabar patys turime galvą sukti. Praėjusį savaitgalį atliekant rūsio remonto darbus vamzdis trūko, vanduo pradėjo lietis, todėl ir užsukau čiaupą. Negi turėjau leisti, kad gyventojų rūsiai plauktų?" – pasakojo D.Černiauskas.

Prieš pusantrų metų Kauno miesto valdžia vamzdį nurodė tvarkyti "Kauno vandenims". Greičiausiai toks pat nurodymas bus duotas ir šįkart, tačiau daugiabučio gyventojams be vandens teks praleisti mažiausiai šį savaitgalį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų