Savaitės orai: į Lietuvą atkeliauja didesnė šiluma

  • Teksto dydis:

Šią savaitę šalį pasieks šiltesni orai. Nors beveik kasdien tai šen, tei ten sulauksime trumpo lietaus, temperatūra palaipsniui kils vis aukščiau.

Šiandien šalyje didesnių permainų dar nenumatoma: vyraus gaivesni orai, danguje sukiosis pavieniai debesys, truputį palyti gali vos kai kur. Išsilaikys vidutinio stiprumo šiaurės vakarų krypties vėjas. Vilniuje ir Panevėžyje bus apie 20 laipsnių šilumos. Kaune oras šils iki 22, Šiauliuose iki 21 laipsnio. Klaipėdoje vyraus 19 laipsnių šiluma.

Antradienio naktį vietomis rūkas, kritulių tikimybė menka. Temperatūra svyruos tarp 6–10 laipsnių šilumos, kiek šilčiau bus pajūryje. Dienos metu, ypač po pietų, per šalį praslinks lietus, kai kur ir perkūnija sugriaudės. Vyraus vakarinių krypčių vėjas. Įdienojus temperatūra jau kils aukščiau nei pirmadienį. Vilniuje ir Panevėžyje bus apie 23, Kaune apie 24 laipsnius šilumos. Šiauliuose ir Klaipėdoje oras šils iki 21 laipsnio.

Trečiadienio naktį vyraus nepastovus debesuotumas, vietomis nuvilnis lietus. Temperatūra sieks 11–17 laipsnių. Dienos metu daug kur prapliups krituliai, mažiausia jų tikimybė šalies šiaurėje, čia ir temperatūra kils aukščiau. Pūs nepastovios krypties vėjas. Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje oras šils iki 21 laipsnio. Šiauliuose bus apie 23, Panevėžyje apie 24 laipsnius šilumos.

Ketvirtadienį temperatūra šoktels aukščiau. Naktį vietomis dar palis, bus apie 10–16 laipsnių šilumos. Dieną netrūks saulės spindulių, tačiau kai kur iš praplaukiančių debesų dar gali trumpai palyti. Pūs nestiprus pietinių krypčių vėjas. Vilniuje ir Šiauliuose bus apie 24, Kaune ir Panevėžyje apie 25 laipsnius šilumos. Klaipėdoje oras šils iki 22 laipsnių.

Penktadienį į šalį atkeliaus gausesni krituliai, perkūnija, šiluma laipsniu kitu sumažės. Įsismarkaus vakarų krypties vėjas. Naktis šilta, bus apie 13–18 laipsnių šilumos. Dieną Vilniuje ir Kaune vyraus 21, Panevėžyje 20 laipsnių šiluma. Šiauliuose ir Klaipėdoje bus apie 19 laipsnių šilumos.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, savaitgalį orai bus maloniai šilti, protarpiais dar sulauksime trumpo lietaus. Išsilaikys gūsingas vėjas.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozėsinoptikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių