Savaitės orai: pavasariška šiluma – jau pakeliui

  • Teksto dydis:

Šią savaitę jau pakvips tikru pavasariu. Pirmomis dienomis dar bus vėsiau, tačiau nuo savaitės vidurio temperatūra sparčiai kils.

Šiandien, po gražaus ryto, debesų gretos išaugs, vietomis pasirodys mišrūs krituliai. Numatomas apysmarkis šiaurės vakarų krypties vėjas, tad bus žvarboka. Vilniuje dieną oras šils iki 3, Šiauliuose ir Klaipėdoje iki 4 laipsnių. Kaune ir Panevėžyje bus apie 5 laipsnius šilumos.

Antradienio naktį vyraus pragiedruliai, didesnė kritulių tikimybė numatoma pietinėse, pietrytinėse šalies vietovėse. Temperatūra svyruos tarp 1–8 laipsnių šalčio, vėsiausia bus rytinėje šalies dalyje. Daug kur kelius slidins plikledis, matomumą apribos rūkas. Rytas daugelyje šalies vietovių turėtų būti mažai debesuotas. Dienos metu taip pat džiugins saulės spinduliai, kiek daugiau debesų gali sulaukti vakarinės, šiaurės vakarinės šalies vietovės. Žymesnių kritulių nenumatoma. Pūs silpnas šiaurinių krypčių vėjas. Vilniuje oras šils iki 4, Kaune ir Panevėžyje iki 6 laipsnių. Šiauliuose bus apie 7, Klaipėdoje apie 5 laipsnius šilumos.

Trečiadienį Lietuvos padangę niaukstys tankesni debesys. Didesnė silpno lietaus tikimybė numatoma daugiausia šalies vakaruose. Pasisuks juntamesnis pietvakarių krypties vėjas. Nakties valandomis temperatūra svyruos nuo 4 laipsnių šalčio šalies pietryčiuose iki 2 laipsnių šilumos šalies vakaruose. Vietomis formuosis plikledis. Vakarinėje šalies dalyje nusidrieks rūkas. Dienos metu Vilniuje ir Kaune termometrai fiksuos 7 laipsnius šilumos. Šiauliuose bus apie 5, Panevėžyje apie 6, o Klaipėdoje apie 4 laipsnius šilumos.

Ketvirtadienį pamalonins didesnė šiluma. Naktį vyraus teigiama temperatūra ir sieks 0–4 laipsnius šilumos. Diena bus apniukusi, vietomis truputį palis. Išsilaikys pietvakarių krypties vėjas. Vilniuje oras šils iki 7, Kaune iki 9 laipsnių. Panevėžyje bus apie 8, Šiauliuose ir Klaipėdoje apie 6 laipsnius šilumos.

Penktadienį termometrų stulpeliai kils dar aukščiau, protarpiais nuvilnis pavasariškas lietus. Nakties metu bus apie 1–4 laipsnius šilumos, galimas rūkas. Dieną bus debesuota su pragiedruliais. Vilniuje oras šils iki 9, Kaune ir Šiauliuose iki 10, o Panevėžyje iki 11 laipsnių. Klaipėdoje bus apie 6 laipsnius šilumos. Kai kur pietvakarinėse šalies vietovėse temperatūra gali šoktelti iki 12–13 laipsnių šilumos.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, savaitgalį bus šiek tiek vėsiau, vyraus permainingas debesuotumas, daug kur protarpiais palis. Įsivyraus gūsingas vėjas.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozėsinoptikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

čempionas ,

čempionas , portretas
dar iki šilumos toli toli , šie metai yra nuo saulės nukripės pusiau pėdos, ir gero nebus iki gegužės 20d, juk kankins su lyg pandemijos po visa pasauli karantinu užpildžiusia orbita , o juk mes esame maži sraigteliai šitoj augmenijoj, kenčentis labiausiai už visus gyvius juk tvarkos nera pradedant seimo prezidento ministru ponu užsestus kedžiu sostus ir birbina melagenai, pinigus milijuoninius tratina šalis ir ten vis savo trigrašius kiša juk viena dydi ministre net jau ukrainiečius prie šengeno sutarties patraukia žadėjimu savu, bet juk ta mergaitė nei kiek nežino iš kur tas šengenas atėina ir kokiu būdų buna teikiamas, peršoko visas priemonias kur į tas šengeno peretėpijas yra reikalaujama stoti ir dar pinigini sumos ne maža inaša inešti, kad būtų oktalu, o peršokti europos sąjungos priėmimo grandi , ir dar palaukus nustatyta laika o tada buna iškeptas zuikis ,o juk ir nato dar nėra tenkinimo sulauktos dienos, o kur visas pakėtas visko, oi jauna galva ilgas plaukas prota suvėlė,
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių