Savaitgalio orai: bus ir pragiedrulių, ir negausaus lietaus

Šeštadienį Lietuvos orus lems ciklono pietinė dalis, tad visoje šalyje bus debesuota su pragiedruliais. Iki vidurdienio didesnėje šalies dalyje bus daugiau saulės, bet įdienojus, pradedant vakariniais rajonais, atplauks tankesni storesni debesys ir su jais atkeliaus ir lietus. Tikėtina, kad lietus mus pasieks tik antroje dienos pusėje, tad šeštadienį dieną daug kur trumpai ir negausiai palis, LRT radijui sakė sinoptikė Ineta Daunoravičiūtė.

Pasak jos, vėjas bus nestiprus, pietvakarių, vakarų krypties. Įdienojus oras įšils iki 14-19 laipsnių šilumos, pajūryje bus keliais laipsniais vėsiau – apie 12 laipsnių šilumos. Šilčiausia šeštadienį bus ties pietiniu šalies pakraščiu.

Sekmadienį didesnių orų pokyčių nebus. Nakties metu trumpas ir nedidelis lietus pasirodys dar didesnėje Lietuvos pusėje, o sekmadienio dieną lis tik vietomis. Vėjas nakties metu dar liks nestiprus, sekmadienio dieną jis kiek labiau bus juntamas ir bus jau šiaurinių krypčių. Naktis bus šilta, daug kur termometro stulpeliai kris iki 5-10 laipsnių šilumos. Temperatūra dieną jau bus keliais laipsniais vėsesnė – sušils iki 13-18 laipsnių šilumos.

Naują savaitę pasitiksime sausesniais orais, sakė sinoptikė. Pirmadienis ir antradienis turėtų būti sausesnės savaitės dienos, tačiau sulauksime šalnų. Jų galima tikėtis ir pirmadienio, ir antradienio naktimis. Pirmadienio naktį daug kur pasirodys šalnos iki 0-5 laipsnių šalčio. Antradienio naktį jau ore tik vietomis, bet dirvos paviršiuje dar daug kur ir daugiausia rytų Lietuvoje tos šalnos bus iki 0-3 laipsnių šalčio. Pirmadienio dieną oras bus kiek vėsesnis – 10-15 laipsnių šilumos, o antradienį bus panaši kaip šeštadienį – sušils iki 14-19 laipsnių šilumos.


Šiame straipsnyje: oraisavaitgalio orai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių