Savivaldybė: Anykščių rajone į aplinką leistos nevalytos nuotekos, užterštas vanduo

  • Teksto dydis:

Penkiose Anykščių rajono vietose kelerius metus į aplinką leistos nevalytos komunalinės nuotekos, ketvirtadienį pranešė savivaldybė.

Anot jos, tai vyko Raguvėlėje, Dabužiuose, Troškūnų Smėlynėje, Viešintose ir Svirnuose II.

Per neplaninį patikrinimą nustačius šiuos pažeidimus liepą iš pareigų atleistas bendrovės „Anykščių vandenys“ direktorius Egidijus Šileikis.

Savivaldybės teigimu, liepos mėnesio pabaigoje rajono meras Kęstutis Tubis inicijavo vandens tyrimų artimiausiose gyvenamosiose teritorijose nuo taršos objektų. Bendrovė „Anykščių vandenys“ pateikė tikslias koordinates, kur į aplinką leistos nevalytos komunalinės nuotekos ir pagal tai organizuotas artimiausių šachtinių šulinių vandens mėginių paėmimas.

Liepos 27 dieną Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos specialistai paėmė vandens mėginius iš penkių skirtingų Anykščių rajono savivaldybės vietovių gyventojų šachtinių šulinių.

Ketvirtadienį Anykščių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras informavo savivaldybę apie gautus tyrimų rezultatus.

Smėlynės, Svirnų II kaimuose ir Viešintose aptilktas užterštumas koliforminėmis bakterijomis, Raguvėlės, Smėlynės kaimo bei Viešintų vandenyje rasta žarnyno lazdelių, Svirnų II kaime ir Viešintose – ir žarninių enterokokų. Pastarosiose dviejose vietovėse leistiną normą viršijo ir nitratai.

Savivaldybė įspėja, kad šių vietovių gyventojams negalima gerti nevirinto vandens, o nitratais užteršto vandens išvis negalima vartoti.

„Pastarieji įvykiai įpareigoja imtis veiksmų, kad kuo greičiau būtų pašalintas užterštumas iš minėtų vietovių. Šiuos tyrimus kartosime ir po mėnesio, stebėsime gaunamus rezultatus“, – pranešime spaudai sakė K. Tubis.

Anot jo, šiuo metu nevalytos komunalinės nuotekos į aplinką nebepatenka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sujuokinot

Sujuokinot portretas
Prie ruso benziną ir degalus pilstė į upes , kas netingėjo, lėktuvai varė pesticidus ir dustą iš oro visur į ežerus, upes. Žlugus sovietų sąjungai Švedija oficialiai pranešė, kad oro tarša iš rytų sumažėjo keliais kartais. Atsirado rusų gynėjai iš kanapių, tokie pat kaip kelionėse buriasi, kad visa civilizacija kilo iš rusų, buda, faraonai....juokinat pasaulį...gėda

Kadangi

Kadangi portretas
nuotraukoje užfiksuota kavinė, tai galima suprasti, kad ji ir leido tas nevalytas nuotekas ?

"Laisvos" \\\\\.../////

"Laisvos"  \\\\\...///// portretas
Lietuvos kasdienybė,prie Ruso seniai būtų "išraukti",o "GRIGĖJOS" kaltininkai "cypėje" supūtų.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių