Savivaldybes pasieks pirmieji 2 tūkst. kompiuterių nuotoliniam mokymuisi

Penktadienį savivaldybes pasieks pirmieji 2 tūkst. kompiuterių, skirtų  nuotoliniam mokymuisi, sako Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos kancleris Tomas Daukantas.

„Šiandien savivaldybes pasieks pirmieji 2 tūkst. kompiuterių, yra padovanotų jau 500 „Telia“ naujų kompiuterių, taip pat turime apie 500 panaudotų, bet veikiančių. Visa tai pasieks jau šiandien savivaldybes“, – LRT radijui penktadienį sakė T. Daukantas.

Anot jo, kitą savaitę savivaldybes turėtų pasiekti dar 8 tūkst. kompiuterių pagal sudarytą sutartį, o iš viso per kitą savaitę planuojama pristatyti apie beveik 20 tūkst. kompiuterių.

Kanclerio teigimu, mokiniams, kurie neturi interneto paslaugos, ji taip pat bus suteikta.

„Telekomunikacijų operatoriai aktyviai dalyvauja prisidėdami tiek dovanomis, tiek paslaugomis. Šiandien „Tele2“ įteikė 2 tūkst. SIM kortelių su internetine paslauga, su pakankamai dideliu kiekiu interneto, kur ministerija perka, kur nebegausim tiek dovanų, pirksim internetinę paslaugą, ir tiems keliems mėnesiams interneto prieiga bus užtikrinta su kompiuteriais“, – sakė T. Daukantas.

„Savivaldybės irgi vertina, ar šeimose yra wifi ryšys, ar turi internetą, jei ne, suteikinėja“, – pridūrė jis.

Nacionalinė švietimo agentūra (NŠA) nuotoliniam mokymuisi praėjusią savaitę nusprendė nupirkti 35 tūkst. kompiuterių, kurių trūksta socialiai remtiniems vaikams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Tai mokslo metai atrodo baigsis anksciau negu kompiuteriai pasieks ju neturincius. Aprupins vasaros atostogu laika ir kazkas is plaid vel lesas

Anonimas

Anonimas portretas
kur tie aukso kompiuteriai, tevams liepta mokinti vaikus su vienu kompiuteriu nos buna tris ar penki mokiniai namie. kompiuteriu niekas negaus o pinigai jau plaunami....

asas

asas portretas
medikams babkiu ner bet kompu kurie niekam n ereikalingi bus po menesio prisipirko pinigu plovimas
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių