Seimas atmetė siūlymą įpareigoti mokyklas turėti tvarkas dėl mobiliųjų telefonų

Seimas ketvirtadienį atmetė siūlymą įpareigoti mokyklas turėti tvarkas dėl mobiliųjų telefonų ir kitų išmaniųjų įrenginių naudojimo.

Konservatorius Justas Džiugelis teikė pataisą, kad mokyklos taryba privalėtų nustatyti informacinių ir komunikacinių technologijų įrangos naudojimo mokykloje asmeninėms reikmėms tvarką.

Seime po pateikimo už projektą balsavo 33 Seimo nariai, prieš buvo 17 ir 67 parlamentarai susilaikė. Projektas grąžintas iniciatoriui tobulinti.

Pataisą inicijavęs J. Džiugelis pažymėjo, kad jis nesiūlo išvis uždrausti mokiniams naudotis mobiliaisiais telefonais, bet nustatyti aiškią tvarką visoje mokykloje.

„Šitas įstatymo projektas kalba ne apie draudimą, o apie apsisprendimą kiekvienai mokyklai, nes 63 proc. mokyklų niekaip nėra reglamentavusios šio klausimo“, – sakė J. Džiugelis.

Jis tvirtino, jog patvirtinus tvarkas mokyklų mastu butų išvengta bereikalingų konfliktų dėl išmaniųjų įrenginių naudojimo, kuriuos dabar turi spręsti mokytojai.

„Ši priemonė palengvins darbą mokytojams, jie galės vaikams pasakyti, kad arba galima neštis telefonus, arba negalima, ir tai bus ne vieno arba kito mokytojo sprendimas, bet visos mokyklos bendruomenės sprendimas, kuris mokinių ir tėvų turėtų būti gerbiamas“, – teigė J. Džiugelis.

Konservatorius Edmundas Pupinis kalbėdamas apie pataisą abejojo, ar išmaniųjų įrenginių tvarkas reikia nustatyti mokyklos tarybos lygmeniu, anot jo, tai galėtų nuspręsti mokytojų taryba, nes dalis pedagogų naudoja technologijas pamokose ir tokiu atveju turėtų būti nustatytos išimtys.

Kitas konservatorius Linas Slušnys tuo tarpu teigė, jog šios pataisos yra „pigaus populiarumo vaikymasis“.

„Kai sakoma, kad visi suaugę pritaria draudimams, aš norėčiau pasakyti kaip žmogus, vaikų sferoje pradirbęs jau tikrai sočiai metų, būdamas pediatru, kad draudimai vaikams iš suaugusiųjų pusės yra tradicinis smurtavimo būdas“, – sakė L. Slušnys.

Tuo tarpu Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos atstovas Antanas Vinkus teigė, jog teikiama pataisa užpildytų spragą, nes dabar „nei mokyklų pedagogai ,nei moksleiviai nežino tvarkos, kaip mokyklos patalpose gali būti naudojami mobilieji telefonai, planšetės ar kitos komunikacinės priemonės“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Marytė

Marytė portretas
Mūsų sanatorijoje tokie draudėjai, proto gumbai, bandomi gydyti, bet kaip sako žinantys, ko jau Dievas nedavė, tai ir daktarai nepadės".
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių