Pereiti į pagrindinį turinį

Lėktuvo „An-2“ paieškos operacija bus tiriama neviešai

2015-06-02 11:50
BNS inf.
L. Brundzos / BFL nuotr.

Seimas antradienį leido parlamentinį tyrimą dėl lėktuvo „An-2“ paieškos atliekančiam Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui (NSGK) rengti uždarus posėdžius.

To paprašė NSGK pirmininkas Artūras Paulauskas, paaiškinęs, kad komiteto posėdžiuose naudojama ikiteisminio tyrimo informacija, taip pat nevieši radarų rodmenys.

Protokoliniam nutarimui, leidžiančiam komitetui rengti neviešus posėdžius, pritarė 26, prieš buvo keturi, susilaikė penki parlamentarai.

„Dėl šių aplinkybių tyrimo iškėlusi prokuratūra yra ikiteisminį tyrimą ir dalis medžiagos posėdžiuose yra naudojama ikiteisminio tyrimo informacija. Taip pat informacija apie oro erdvės stebėjimus, gynybą, radarų rodmenis turi tam tikrą žymą ir irgi negali būti išklausoma atvirame parlamentinio tyrimo posėdyje“, - kalbėjo A.Paulauskas.

Dar iki Seimui duodant leidimą rengti neviešus posėdžius, NSGK kai kurias paieškos ir gelbėjimo operacijos detales jau praėjusią savaitę svarstė už uždarų durų.

Tyrimą komitetui atlikti Seimas yra pavedęs iki birželio 30 dienos. Parlamentas komitetui yra suteikęs laikinosios komisijos įgaliojimus.

Iš Geteborgo į Klaipėdą skridęs lėktuvas „An-2“ su patyrusiais lietuviais pilotais virš Baltijos jūros dingo gegužės 16-osios popietę. Po trijų parų lėktuvas rastas Baltijos jūros dugne. Dar po dviejų parų nustatyta, kad orlaivyje yra bent vieno piloto kūnas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų