Pereiti į pagrindinį turinį

Seimas: netekti Z.Vaigausko gaila, bet jį pakeisti – būtina

2012-06-07 16:50
Seimas: netekti Z.Vaigausko gaila, bet jį pakeisti – būtina
Seimas: netekti Z.Vaigausko gaila, bet jį pakeisti – būtina / Gedimino Bartuškos nuotr.

Veik dvidešimt metų Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) vadovavęs Zenonas Vaigauskas bus pakeistas kitu – jaunu Teisingumo ministerijos darbuotoju Audriumi Kasinsku. Seimas, kaip to reikalauja įstatymai, imasi svarstyti naują VRK sudėtį.

VRK pirmininko kandidatūrą teikianti Seimo pirmininkė Irena Degutienė prisipažino, kad kandidatą buvo rasti sunku. A.Kasinską jai esą nurodė žmonės, kuriems ji siūlė užimti šias pareigas. I.Degutienė gyrė kandidatą, esą šis jaunas ir iniciatyvus.

„Jis – patyręs teisininkas ir vadybininkas. Tikrai, manau, pajės susidoroti su pareigomis“, -- įtikinėjo Seimo narius I.Degutienė.

Dėl kandidato patirties abejojo ne vienas Seimo narys. Socialdemokratas Vytenis Andriukaitis pareiškė, kad VRK pirmininką geriau būtų keisti po Seimo rinkimų, taip būtų „mažiau sumaišties“. I.Degutienė nurodė, kad taip elgtis įpareigoja įstatymai – palikti Z.Vaigauską būtų įmanoma tik tada, jei Seimas įstatymą pakoreguotų.

Tačiau labiausiai Seimo nariai domėjosi Z.Vaigausko likimu: ką toks visus Lietuvoje vykusius rinkimus organizavęs žmogus veiks toliau?

„Žmogus tikrai turi didelę patirtį. Manau, jam bus tam tikri pasiūlymai, tačiau kokie, garsiai įvardinti nenorėčiau“, -- I.Degutienė neatskleidė, kokios pareigos gali būti siūlomos kadenciją baigiančiam Z.Vaigauskui.

I.Degutienė įspėjo, kad nepatvirtinus naujos VRK sudėties iki birželio vidurio, parlamentas patektų į keblią padėtį: tektų kreiptis į prezidentę, kad ši keistų Seimo rinkimų datą. Kai kurie Seimo nariai taip įsijautė, kad taip ir ragino pasielgti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų