Seimas nustatė griežtesnes socialinės globos įstaigų licencijavimo sąlygas

  • Teksto dydis:

Seimas šią savaitę priėmė pataisas, kuriomis nustatė griežtesnes socialinės globos įtaigų licencijavimo sąlygas.

Socialinių paslaugų įstatyme savivaldybei įtvirtinta pareiga interneto svetainėje viešinti informaciją apie visas jos teritorijoje veikiančias socialinių paslaugų įstaigas, šiose įstaigose teikiamas socialines paslaugas, kainas ir planinį vietų skaičių, informaciją apie turimą licenciją, jos išdavimą, sustabdymą ar panaikinimą.

Socialinių paslaugų įstaigos taip pat įpareigotos šią informaciją skelbti savo interneto svetainėse ir teikti ją savivaldybėms, kurių teritorijose socialinių paslaugų įstaigos veikia, pranešė Seimo Ryšių su visuomene skyrius.

Taip pat nustatytos papildomos licencijavimo sąlygos įstaigoms, kurios nori teikti socialinės globos paslaugas, patikslintos atsisakymo išduoti licenciją sąlygos.

Pataisas inicijavo Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, argumentuodama, kad pakeitimus paskatino COVID-19 viruso plitimo metu Lietuvoje išaiškėję atvejai, kai įstaigos teikia socialinę globą neturėdamos tam licencijos, be to, pasitaiko atvejų, kai savivaldybės nežino visų jų teritorijoje veikiančių įstaigų.

Seimas taip pat sugriežtino administracinę atsakomybę už neteisėtą socialinės globos teikimą.

Administracinių nusižengimų kodekse įtvirtinta, kad socialinės globos teikimas neturint licencijos ar nesilaikant licencijuojamos veiklos sąlygų užtrauks baudą juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims nuo 640 iki 2800 eurų. Šiuo metu bauda siekia nuo 320 iki 1,4 tūkst. eurų.

Už pakartotinį nusižengimą grės bauda nuo 2,8 iki 6 tūkst. eurų, vietoje šiuo metu nustatytos nuo 1,4–3 tūkst. eurų baudos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Drauskime, ir apie tai dar garsiau rėkime kai paslaugos poreikis yra nepatenkinamas. Pasakykime žmonėms, kad jiems paslaugų nėra ir greitai nebus, patys rūpinkitės savo pro lemomis. Matyt lengviau baudas rinkti nei skatinti paslaugų plėtrą.

Teleu

Teleu portretas
Senai reikejo ,saunu gal bus daugiau tvarkos .........
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių