Seimas ragina stabdyti sprendimus dėl medikų darbo

Seimas ketvirtadienį priėmė rezoliuciją, kuria ragina Vyriausybę stabdyti sprendimus dėl medikų atostogų ir darbo trukmės suvienodinimo.

Už rezoliuciją balsavo 41 Seimo narys, prieš - 8, susilaikė - 25. Rezoliucija priimta daugiausia opozicinių frakcijų balsais. Iš valdančiosios koalicijos ją palaikė tik Tautos prisikėlimo partijos nariai, praneša nacionalinis transliuotojas.

Rezoliucijoje, kurią iniciavo socialdemokratai Algirdas Sysas ir Irena Šiaulienė, sakoma, jog Seimas „siūlo ir ragina sustabdyti sprendimus, kurie pablogino medicinos darbuotojų socialines garantijas ir taip juos papiktino, o teisės aktus, kuriuose šie sprendimai įtvirtinti, pripažinti negaliojančiais“.

Joje taip pat atkreipiamas dėmesys, jog medikų socialines garantijas reglamentuojantys „teisės aktai priimti vienašališkai, nederinant su medicinos darbuotojų profesinių sąjungų atstovais“.

Ketvirtadienį keli šimtai medikų protestavo prie Seimo, reikalaudami, kad atsistatydintų sveikatos apsaugos ministras Algis Čaplikas bei socialinės apsaugos ir darbo ministras Rimantas Dagys.

Medikai teigia nepritariantys Vyriausybės sprendimui suvienodinti medicinos darbuotojų darbo ir atostogų laiką. 


Šiame straipsnyje: medikairezoliucijaSeimasdarbas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių