Pereiti į pagrindinį turinį

Seimas spręs, ar atleisti STT vadovą

2012-09-18 11:37
Seimas spręs, ar atleisti   STT vadovą
Seimas spręs, ar atleisti STT vadovą / Andriaus Ufarto (BFL) nuotr.

Antradienį Seimui bus pristatytas prezidentės Dalios Grybauskaitės teikimas iš Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) direktoriaus pareigų atleisti Žimantą Pacevičių pasibaigus kadencijai.

Numatoma, kad jeigu nekils didelių diskusijų dėl to klausimo, iškart ir balsuoti dėl paties atleidimo. Dėl to Seimas turės balsuoti slaptai.

Ž.Pacevičius STT vadovo pareigas eina nuo 2007 metų spalio 17 dienos, jo penkerių metų kadencija baigsis šių metų spalio 17 dieną.

Anot prezidentės patarėjos Daivos Ulbinaitės, pasibaigus Ž.Pacevičiaus kadencijai, prezidentė Seimui teiks dar vieną dekretą dėl laikinojo STT vadovo pavadavimo, kol bus baigtos naujojo tarnybos vadovo derinimo ir skyrimo procedūros.

Ž.Pacevičius yra sakęs, kad ieškos galimybių dirbti valstybės tarnyboje.

„Statutiniam pareigūnui ištarnavus tam tikrą amžių – 20 metų – priklauso pensija. Aš išdirbau jau 22 metus ir, manau, kad jau pakaks šiose pareigose. 15 metų jau būtent šioje srityje dirbu, tai galbūt reikia šiek tiek ir pakeisti darbo sritį “, – kalbėjo STT vadovas.

Klausiamas, ar siūlė STT vadovą skiriančiai prezidentei Daliai Grybauskaitei galimas kandidatūras, Ž. Pacevičius teigė kol kas tokių rekomendacijų neteikęs.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų