Seimas spręs, ar nauji autobusai turės būti pritaikyti neįgaliesiems

Siekiant palengvinti neįgaliųjų bei sunkiai judančių žmonių gyvenimą, ketinama padidinti jų galimybes naudotis viešuoju transportu.

Seimas antradienį po pateikimo pritarė Transporto veiklos pagrindų įstatymo pataisoms, numatančioms, kad nuo lapkričio pirmą kartą registruojami autobusai ar troleibusai privalės būti pritaikyti neįgaliesiems.

Išimtis būtų taikoma tarptautinio susisiekimo autobusams.

Susisiekimo ministro Mariaus Skuodžio teigimu, dabar tik trečdalis viešojo transporto yra pritaikyta neįgaliesiems, o pusėje savivaldybių nėra nė vienos tokios transporto priemonės.

„Atsižvelgiant į tai, kad Vyriausybė planuoja dideles investicijas į viešojo transporto atnaujinimą iš įvairių šaltinių ir faktiškai galėsime trečdalį turbūt viešojo transporto parko pakeisti, todėl siūlome, kad būtų nustatyti vienodi reikalavimai visoje Lietuvoje, ir kai jau nauja (transporto priemonė – BNS) būtų perkama, būtų nuperkama tinkama“, – Seime pristatydamas pataisas teigė jis.

„Valstiečiui“ Arvydui Nekrošiui paklausus, ką reikės daryti su likusiais autobusais, kurie nėra pritaikyti neįgaliesiems, ministras aiškino, kad išeičių bus ieškoma.

„Gal reikėtų pasiūlyti kokių nors programų, kuriomis būtų galima pritaikyti būtent neįgaliesiems tuos senuosius autobusus?“ – klausė A. Nekrošius.

„Tai yra vienas iš svarstytinų pasiūlymų ir tikrai sutinku, kad būtų verta jį svarstyti. Kiek žinau, yra buvusi tokia programa. Ji nepasiteisino dėl daugelio priežasčių. Tai mes įvertinsime ir grįšime prie to klausimo“, – žadėjo M. Skuodis.

Už tai, kad tokios pataisos būtų svarstomos, antradienį balsavo 108 Seimo nariai, o susilaikė šeši. Toliau pataisos bus svarstomos gegužės 12-ąją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
svarbiausia kad ukrainiečiams būt patogu ir nemokamai

Ai'Skauda \\\\\.../////

Ai'Skauda  \\\\\...///// portretas
Svariausias žodis bus džiugelio.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių