Seime skinasi kelią siūlymas smurto prieš moteris atvejais netaikyti mediacijos

Seimas linkęs pritarti siūlymui Mediacijos įstatyme įtvirtinti nuostatą, kad mediacija negalima smurto artimoje aplinkoje bei kitais smurto prieš moteris atvejais.

Tokios Mediacijos įstatymo pataisos, kurias ketvirtadienį pateikė Seimo narė Dovilė Šakalienė, sulaukė pritarimo po pateikimo, už balsavus 38 Seimo nariams, prieš – 2, susilaikius 10 parlamentarų. Tačiau kolegos neišgirdo D. Šakalienės prašymo įstatymo pataisas svarstyti dar šioje sesijoje. Jos nukeltos į pavasario Seimo sesiją.

Jeigu Seimas pritartų, Mediacijos įstatyme būtų nustatyta, kad privalomoji mediacija sprendžiant šeimos ginčus galima, išskyrus atvejus, kai yra gautas pranešimas dėl smurto artimoje aplinkoje, arba yra pradėtas ikiteisminis tyrimas, susijęs su smurtu artimoje aplinkoje, arba yra priimtas apkaltinamasis teismo nuosprendis dėl smurto artimoje aplinkoje.

Šiuo metu Mediacijos įstatyme numatyta, kad privalomoji mediacija taikoma sprendžiant šeimos ginčus, nagrinėjamus ginčo teisena civilinio proceso kodekso nustatyta tvarka ir kitais įstatymų nustatytais atvejais.

Mediacijos įstatymo pataisas kartu su D. Šakaliene teikia Seimo narės Rasa Budbergytė, Viktorija Čmilytė-Nielsen, Aušrinė Armonaitė, Ingrida Šimonytė, Virginija Vingrienė.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Išvada

Išvada portretas
Kartais pamušti kvaišą yra gerai. Proto prideda ir įžūlumą sumažina.

A

A portretas
Pabaisos, kurie musa. Zinau viena moteri, kuria prisigeres vyras musa. Ir padet negaliu, nes kita diena ji viska atleidzia. Ir pylstu ir graziuoju prasau nepadeda.

A

A portretas
Tai sakot konfliktus isprovokuoja moterys. Tai bukit vyrai ir niekas neprivokuos. Didziausia beda, kad moterys atleidzia ir taikosi Pasiulymas: niezti rankas padauzykit i muro siena ir praeis.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių