Seime vyks visuotinis mokslininkų suvažiavimas

  • Teksto dydis:

Penktadienį Seimo rūmuose, istorinėje Kovo 11-osios Akto salėje, rengiamas visuotinis Lietuvos mokslininkų suvažiavimas.

„Pilietinės visuomenės ateičiai ypač svarbioje mokslo ir studijų sistemoje susikaupė daugybė prieštaringai vertinamų klausimų (...). Tai unikali galimybė parengti efektyvius susikaupusių problemų sprendimus“, – teigia vieni iš suvažiavimo rengėjų Lietuvos mokslininkų sąjungos pirmininkas Jonas Jasaitis ir Lietuvos aukštųjų mokyklų profesinių sąjungų susivienijimo pirmininkas Sigitas Vaitkevičius.

Jų teigimu, būtina įvertinti universitetų tarybų formavimo praktiką, šių tarybų funkcijų ir įtakos kaitą, tarybų santykį su Senatu ir kitomis universiteto valdymo institucijomis,  aptarti pasikeitusį Mokslo tarybos vaidmenį ir pačios tarybos formavimo praktiką, mokslo institucijų ir mokslininkų veiklos vertinimo kriterijus.

Taip pat siūloma apžvelgti mokslininkų vaidmenį valstybės ekonomikos raidai bei visuomenės išprusimui, jų potencialo išsaugojimą ir sutelkimą, kuriant ir įgyvendinant valstybės strategiją, prestižo atkūrimą visuomenėje, kt.

Suvažiavimui bus siūloma priimti rezoliuciją dėl ilgalaikės mokslo ir studijų finansavimo didinimo programos parengimo.

Visuotinis suvažiavimas rengiamas po 30 metų pertraukos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Senukas

Senukas portretas
Taip, taip, įdomu ką veikei tamstyte "košmare" tą 30 metų, ar tik uždavinėjai klausimus, ką kas nuveikė, ar turėjai ambicingesnių klausimų ir veikimų?

Košmaras

Košmaras  portretas
PO 30 metų ? O ką veikė per tą laiką ir buvusios valdžios ir mokslininkai ?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių