Pereiti į pagrindinį turinį

Seimo artistai užsimanė privilegijų

2008-12-06 09:00
Seimo artistai užsimanė privilegijų
Seimo artistai užsimanė privilegijų / Gedimino Bartuškos nuotr. Trauka: A.Baukutė ir L.Karalius nori įsikurti sostinės centre esančiame Seimo viešbutyje.

Seimo pirmininkas, Tautos prisikėlimo partijos (TPP) vadovas Arūnas Valinskas atsisakė didžiosios dalies savo atlyginimo, o jo bendražygiai pasiryžę pasinaudoti visomis privilegijomis.

Iki šiol Vilniuje dirbę ir gyvenę TPP atstovai Seime Linas Karalius bei Asta Baukutė padavė prašymus skirti jiems gyvenamąjį plotą Seimo viešbutyje, už kurį nereikia mokėti.

Prašymus Seimo nariai argumentuoja tuo, jog Vilniuje neturi nuosavo gyvenamojo ploto.

L.Karalius, jau daugelį metų gyvenantis Vilniuje, sako nesuprantantis, kodėl negalėtų pasinaudoti galimybe nemokamai apsigyventi sostinės centre esančiame viešbutyje, jei tai leidžia įstatymai.

"Aš nuosavo būsto neturiu, iki šiol butus nuomodavausi, kodėl toliau turėčiau nuomotis butą, jei jį suteikia valstybė", – BNS sakė L.Karalius.

Prieš išrenkamas į Seimą L.Karalius kurį laiką dirbo Vilniaus miesto savivaldybėje, taip pat turėjo ir projektų pramogų versle. Jis deklaravo neturintis jokio privalomo registruoti turto ir nurodė turįs tik 35 tūkst. litų santaupų ir yra paėmęs 40 tūkst. litų paskolą.

Aktorė A.Baukutė, deklaravusi turinti 2,25 mln. litų turto, padavė prašymą skirti gyvenamąjį plotą Seimo viešbutyje, nes nuosavo sostinėje neturinti.

"Tas Vilniaus kolegijos bendrabučio kambarėlis, dėl kurio sukeltas toks skandalas, nuomojamas", – sakė Seimo narė, pretenduojanti į trijų kambarių Seimo viešbučio butą.

A.Baukutės šeima turi sodybą už Trakų, tačiau, anot jos, kasdien važinėti būtų per toli, juo labiau kad ji auginanti kelių mėnesių sūnų.

"Vilniaus diena" rašė, kad TPP narė A.Baukutė deklaravo per 130 tūkst. metinių pajamų, tačiau nesusimokėjo 800 litų skolos už poros kambarių nuomą Vilniaus kolegijos bendrabutyje sostinės Didlaukio gatvėje.


Kas gali gyventi Seimo viešbutyje?

Seimo nario įgaliojimų laikotarpiu jam suteikiama gyvenamoji patalpa Seimo viešbutyje gyventi su šeimos nariais, jeigu jis to pageidauja. Pirmenybė teikiama tiems parlamentarams, kurie sostinėje neturi nuosavo gyvenamojo ploto.

Seimo nariams, neturintiems nuosavo gyvenamo ploto 25 km spinduliu aplink Vilnių, gyvenimo Seimo viešbutyje išlaidos – už šaltą ir karštą vandenį, elektros energiją, dujas, šilumos energiją ir komunalines paslaugas – kompensuojamos Seimo valdybos nustatyta tvarka.

Kiti Seimo viešbutyje gyvenantys Seimo nariai moka už šaltą ir karštą vandenį, elektros energiją, dujas, šilumos energiją ir komunalines paslaugas pagal patvirtintus tarifus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų